Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Yvonne: gepofte-knoflookmayonaise

Gepofte-knoflookmayonaise

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Yvonne: “Mayonaise, ik ben er dol op! Maar zelfgemaakt? Dat had ik nog nooit gedaan. Terwijl het echt kinderspel is. Het enige wat aandacht vergt is het toevoegen van de olie. Doe dit echt druppelsgewijs, anders binden de dooier en de olie niet. Maar blijf goed en stevig kloppen. “Losjes, vanuit de pols!”, moedigt Willem me aan. “Zo houd je het het langst vol. Kleinere hoeveelheden maken is lastig, dus je maakt gelijk lekker veel.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg de knoflookhelften op een stuk aluminiumfolie. Bedruip het snij vlak met de olijfolie en bestrooi met wat zout. Pak de knoflook goed in het folie. Leg het pakketje ca. 1 uur in de oven. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. Druk de knoflookpulp uit de schil.

  2. Zorg dat alle ingrediënten op kamertempera tuur zijn. Meng de eidooiers met de azijn, de mosterd, 2 tl knoflookpulp, ½ tl zout en de suiker goed door elkaar in een kom. Voeg nu al kloppend met een garde zeer geleidelijk de olie toe. Langzamerhand kun je de olie steeds sneller toevoegen maar zorg telkens dat de olie goed opgenomen is voor je meer olie toevoegt. Klop net zo lang tot er een mooi gebonden, romige mayonaise ontstaat.

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)