Gepofte-knoflookmayonaise
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg de knoflookhelften op een stuk aluminiumfolie. Bedruip het snij vlak met de olijfolie en bestrooi met wat zout. Pak de knoflook goed in het folie. Leg het pakketje ca. 1 uur in de oven. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. Druk de knoflookpulp uit de schil.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertempera tuur zijn. Meng de eidooiers met de azijn, de mosterd, 2 tl knoflookpulp, ½ tl zout en de suiker goed door elkaar in een kom. Voeg nu al kloppend met een garde zeer geleidelijk de olie toe. Langzamerhand kun je de olie steeds sneller toevoegen maar zorg telkens dat de olie goed opgenomen is voor je meer olie toevoegt. Klop net zo lang tot er een mooi gebonden, romige mayonaise ontstaat.