Jambalaya met garnalen en chorizo
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak er de kip en de chorizo op hoog vuur ca. 5 minuten in. Schep ze uit de pan en zet het vuur laag. Fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij , de paprika en de jalapeñopepers ca. 8 minuten in het hete bakvet tot de ui glazig is. Voeg alle specerijen toe en meng goed door.
Doe de kip en de chorizo terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de rijst toe en blus af met de bouillon en de gepelde tomaten. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 18 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe en leg een deksel op de pan om de garnalen gaar te stomen. Strooi voor het serveren de peterselie over de jambalaya. Serveer er chilisaus en citroenpartjes bij .