Tomatenpilav met curry-aubergine
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de aubergines in stukken. Bestrooi de aubergine met wat zout en laat ca. 30 minuten in een vergiet staan.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verhit het tomatensap in een pan tot net onder het kookpunt en los het bouillonblokje erin op. Verhit 2 el olie in een ovenvaste pan. Bak de rijst in de olie tot de korrels glazig zijn. Blus de rijst af met het hete tomatensap, pas op voor het spetteren. Neem van het vuur en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de pan ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven tot de rijst gaar is en het tomatensap opgenomen is.
Dep intussen de aubergine droog met keukenpapier en bestrooi met het currypoeder. Verhit 50 ml olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de aubergine in ca. 10 minuten rondom goud  bruin in. Voeg de kikkererwten toe en bak ca. 5 minuten mee.
Rasp of pers de knoflook en roer hem door de yoghurt. Neem de rijst uit de oven en haal het aluminiumfolie of het deksel eraf. Schep de aubergine en de kikkererwten erop. Maak af met de yoghurt, de munt en het sesamzaad. Serveer er de citroenpartjes bij.