Bereiding

Een heuse restaurantbeleving op een doordeweekse avond, zonder daarvoor de deur uit te moeten? Deze gewokte garnalen zitten bomvol smaak en staan binnen 20 minuten op tafel.

  1. Verhit de olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ajwain zaadjes, de gemalen koriander en de kashmiri pepers toe en bak een paar seconden. Voeg de ui toe en bak 8-10 minuten tot de ui zacht wordt en bruin begint de kleuren. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder.
  2. Voeg de tomaten toe en bak ca. 4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en bak ca. 3 minuten tot ze roze beginnen te kleuren. Voeg de gember, de verse koriander, de groene pepers, het citroensap, zout en peper toe en zet een deksel op de pan. Kook het geheel nog ca. 1 minuut. Serveer met de naan.

Per portie: ca. 252 kcal
18 g eiwit | 14 g vet | 10 g koolhydraten

*Ajwain zaad is eigenlijk geen zaad, maar het gedroogde vruchtje van een kruid dat in het oostelijk Middellands Zeegebied groeit. De smaak lijkt op die van karwij en tijm, maar dan sterker. Je koopt het bij de toko. Je kunt het eventueel vervangen door karwijzaadjes of gedroogde tijm.

**Kashmiri chilipepers zijn Indiase pepers uit de regio Kashmiri. Ze hebben een dieprode kleur en zijn medium pittig. Je vindt ze bij de toko, maar kunt ze ook vervangen door 1 deel cayennepeper met 4 delen paprikapoeder.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamso