Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gegrilde ananas

11x zoete gerechten van de BBQ

Advertentie

Barbecue op de planning staan? Dan mag het toetje niet vergeten worden. Vergeet de bak ijs uit de supermarkt want de lekkerste nagerechten maak je ook gewoon op de grill!

Zoete gerechten van de BBQ

Een zoet gerecht is de perfecte afsluiting van een barbecue met veel sterke en pittige smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde ananas, gerookte abrikozen en sticky bananenbrood? Zoete en frisse smaken bieden een mooi tegenwicht tegen de zwaardere smaken van de barbecue. Laat de grill dus maar aan! Dit zijn de lekkerste zoete gerechten van de BBQ waar je zeker een plekje voor wil overhouden!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gegrilde rabarberclafoutis

Clafoutis een klassiek Frans gebak dat je traditionele met kersen maakt. Deze variant met rabarber is minstens net zo lekker en een echte zomerse favoriet. De flinke dot clotted cream maakt dit zoete gerecht van de BBQ helemaal af.

> naar het recept: gegrilde rabarberclafoutis

big green egg rabarberclafoutis

Halloumi-watermeloenspiesjes

Deze spiesjes met halloumi en watermeloen zijn dé hit voor deze zomer, want zo lekker heb je ze nog niet geproefd! Omdat de spiesjes gekruid worden met onder andere sumak en koriander veranderen ze in echte smaakbommetjes.

> naar het recept: halloumi-watermeloenspiesjes

Halloumi watermeloenspiesjes

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

De combinatie van de romige (en in dit geval rokerige) camembert en zoete abrikozen is heerlijk. Let op: bij sommige camembertbakjes is het hout verlijmd. Deze kunnen loslaten door de warmte met als gevolg dat de kaas uit het bakje smelt. Andere bakjes zitten met een nietje vast, deze blijven wel heel. Check dus goed het bakje en gebruik eventueel voor de zekerheid aluminiumfolie om te zorgen dat het bakje heel blijft.

> naar het recept: gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Minipizza met perzik en parmaham

Het is perzikseizoen! Dit is dus het perfecte moment om de barbecue af te sluiten met een zoete minipizza. Je eet ze zo uit het vuistje, ideaal als toetje!

> naar het recept: minipizza met perzik en parmaham

Minipizza met perzik en parmaham

BBQ-ananas met vanilleroomijs

Gegrilde ananas is een echte barbecue klassieker. Doordat de suikers in het fruit karamelliseren krijgen ze een prachtig bruin randje en worden ze extra zoet.

> naar het recept: BBQ-ananas met vanilleroomijs

bbq roomijs met vanilleroomijs

Gegrilde ananas met kokos-rumsaus en pinda’s

Een bol ijs is lekker natuurlijk maar wil je liever een wat meer volwassen toetje? Check dan dit recept. Voor een feestelijk tintje combineren we de tropische ananas met kokos-rumsaus en wat pinda’s voor de crunch. 

> naar het recept: gegrilde ananas met kokos-rumsaus en pinda’s

gegrilde ananas

S’mores skillet met salted caramel

S’mores zijn een Amerikaanse specialiteit die onlosmakelijk verbonden is met kamperen en koken op open vuur. Een skillet is dan ook je partner in crime als het op deze delicatesse aankomt.

> naar het recept: s’mores skillet met salted caramel

gietijzeren pan of skillet: smores

Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en slagroom

De peren krijgen een heerlijke smaak als ze worden gecombineerd met amaretto en pistachenoten. De zure room geeft dit dessert een frisse smaak. Probeer maar!

> naar het recept: gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en slagroom

gegrilde amarettoperen

Skillet banana bread met gerookte amandelen

Gerookte amandelen en bananen combineren perfect, probeer maar eens uit met dit fijne recept. Een bananenbrood, maar dan nét even iets anders dan je gewend bent. Je maakt ‘m namelijk met een skillet op de barbecue.

> naar het recept: skillet banana bread met gerookte amandelen

Skillet banana bread met gerookte amandelen

Geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing

Perziken worden lekker zoet wanneer je ze roostert. Combineer dit met de romige mozzarella, frisse munt en zoete honing en je hebt een heerlijk gerecht.

> naar het recept: geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing

Geroosterde perzikken op de kamado

Tropical storm

Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht.

> naar het recept: tropical storm

tropical storm zoete gerechten bbq

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!