Advertentie
Barbecue op de planning staan? Dan mag het toetje niet vergeten worden. Vergeet de bak ijs uit de supermarkt want de lekkerste nagerechten maak je ook gewoon op de grill!
Toetje op de BBQ
Een zoet gerecht is de perfecte afsluiting van een barbecue met veel sterke en pittige smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde ananas, gerookte abrikozen of sticky bananenbrood als BBQ dessert? Of ga gelijk voor onze favoriete recept:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze favoriete recepten
Zoete en frisse smaken bieden een mooi tegenwicht tegen de zwaardere smaken van de barbecue. Laat de grill dus maar aan! Dit zijn de lekkerste zoete gerechten van de kamado waar je zeker een plekje voor wil overhouden!
Minipizza met perzik en parmaham
Het is perzikseizoen! Dit is dus het perfecte moment om de barbecue af te sluiten met een zoete minipizza. Je eet ze zo uit het vuistje, ideaal als toetje van de BBQ!
Gegrilde rabarberclafoutis
Clafoutis een klassiek Frans gebak dat je traditionele met kersen maakt. Deze variant met rabarber is minstens net zo lekker en een echte zomerse favoriet. De flinke dot clotted cream maakt dit zoete gerecht van de BBQ helemaal af.
Halloumi-watermeloenspiesjes
Deze spiesjes met halloumi en watermeloen zijn dé hit voor deze zomer, want zo lekker heb je ze nog niet geproefd! Omdat de spiesjes gekruid worden met onder andere sumak en koriander veranderen ze in echte smaakbommetjes.
Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing
De combinatie van de romige (en in dit geval rokerige) camembert en zoete abrikozen is heerlijk. Let op: bij sommige camembertbakjes is het hout verlijmd. Deze kunnen loslaten door de warmte met als gevolg dat de kaas uit het bakje smelt. Andere bakjes zitten met een nietje vast, deze blijven wel heel. Check dus goed het bakje en gebruik eventueel voor de zekerheid aluminiumfolie om te zorgen dat het bakje heel blijft.
BBQ-ananas met vanilleroomijs
Gegrilde ananas is een echte barbecue klassieker. Doordat de suikers in het fruit karamelliseren krijgen ze een prachtig bruin randje en worden ze extra zoet.
Gegrilde ananas met kokos-rumsaus en pinda’s
Een bol ijs is lekker natuurlijk maar wil je liever een wat meer volwassen toetje? Check dan dit recept. Voor een feestelijk tintje combineren we de tropische ananas met kokos-rumsaus en wat pinda’s voor de crunch.
Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en slagroom
De peren krijgen een heerlijke smaak als ze worden gecombineerd met amaretto en pistachenoten. De zure room geeft dit dessert een frisse smaak. Probeer maar!
Skillet banana bread met gerookte amandelen
Gerookte amandelen en bananen combineren perfect, probeer maar eens uit met dit fijne recept. Een bananenbrood, maar dan nét even iets anders dan je gewend bent. Je maakt ‘m namelijk met een skillet op de barbecue.
Geroosterde perziken met munt, mozzarella en honing
Perziken worden lekker zoet wanneer je ze roostert. Combineer dit met de romige mozzarella, frisse munt en zoete honing en je hebt een heerlijk gerecht.
Tropical storm
Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht.
Minipizza met perzik en parmaham
Het is perzikseizoen! Dit is dus het perfecte moment om de barbecue af te sluiten met een zoete minipizza. Je eet ze zo uit het vuistje, ideaal als toetje van de BBQ!
Ingrediënten
Bereiding
Begin een dag van tevoren met het deeg. Meng de gist, de suiker en 100 g bloem in een kom. Roer er geleidelijk 200 ml lauwwarm water doorheen. Dek goed af met vershoudfolie en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.
Meng een uur voor het bakken de rest van de bloem en 50 ml olijfolie door het deeg. Kneed ca. 5 minuten en doe het deeg terug in de kom. Bedruip met wat olijfolie en dek af met vershoudfolie. Laat ca. 1 uur op een warme plek rijzen.
Bak de rode ui glazig in 1 el olijfolie. Voeg de suiker en 1 el balsamico toe en laat karamelliseren. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de crème fraîche met
de parmezaan en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Verhit een grillpan of barbecue. Klop de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 stukken. Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne platbroden. Bestrijk het deeg met nog wat olijfolie en grill ze in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Keer de broden om, bestrijk weer met olie en bak nog ca. 1 minuut verder.
Bestrijk de platbroden met het crèmefraîchemengsel en beleg ze met de perzik, de parmaham, de mozzarella, de rode ui en de basilicumblaadjes. Druppel er nog wat balsamico en olijfolie overheen.
© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet
Onze tips
11x de lekkerste spiesjes van de BBQ
Dit is de beste manier om perziken te bewaren
11x verkoelende zomerse drankjes
BBQ boodschappenlijst: wat en hoeveel inkopen
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.