Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en slagroom
Eenvoudig4 personen35 minuten bereiden
De peren krijgen een heerlijke smaak als ze worden gecombineerd met amaretto en pistachenoten. De zure room geeft dit dessert een frisse smaak.
Ingrediënten
- 4 rijpe peren
- ½ vanillestokje
- 4 eetlepels amaretto
- 130 g gepelde pistachenoten
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 200 ml slagroom
- eventueel goudsbloemblaadjes
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Meng de zaadjes met de amaretto.
- Halveer de peren en bestrijk ze met het amarettomengsel.
- Rooster de pistachenoten in een pan op de grill tot ze een mooie kleur hebben gekregen. Schud de pan regelmatig.
- Sprenkel de honing over de pistachenoten en laat ze 1 minuut karamelliseren. Giet het daarna over op een bakpapier, zet apart en laat de honing hard worden. Hak de pistachekaramel grof.
- Gril de peren 3-5 minuten op directe warmte tot ze een mooie kleur hebben. Bestrijk ze nog een keer met het amarettomengsel.
- Klop de slagroom (zonder suiker).
- Serveer de gegrilde peren met de pistachekaramel en de slagroom. Strooi er eventueel wat goudsbloemblaadjes over.

Recept uit het boek
Vega BBQ