Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
perziken bewaren

Dit is de beste manier om perziken te bewaren

Advertentie

De gedachte aan perfect rijpe perziken doet ons watertanden. Maar hoe kun je perziken het best bewaren en hoe lang blijven ze goed?

Perziken bewaren

De perzikkeuze is reuze. Je hebt de gewone perzik, de platte (wilde) perzik, de witte perzik en de nectarine – wat ook wel een kale perzik is. Veel verschil qua smaak is er niet, behalve dat de witte perzik nét een beetje meer aroma heeft. Je bewaart ze op dezelfde manier. Hoe kun je het beste perziken bewaren? Lees snel verder, wij leggen het je uit!

Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zo moet je perziken bewaren

Het beste kun je bijna-rijpe perziken kopen die je thuis verder laat rijpen. Perziken bewaren doe je buiten de koelkast, op kamertemperatuur en het liefst in een fruitschaal met ander fruit eromheen. Was de perziken niet voordat je ze opbergt, anders gaan ze schimmelen.

In China is het fruit het symbool van lang leven. De vrucht zelf heeft helaas vaan geen lang leven; na de oogst blijven ze maar een paar dagen goed. Wacht dus niet te lang met het maken van iets lekkers als je perzik rijp is. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze recepten met perziken?

Hoe weet je of je perzik rijp is?

Niets stelt meer teleur dan een niet-rijpe perzik. Hoe weet je of je perzik rijp is? Ruik eraan. Ruiken ze zoet en voelen ze zacht aan? Dan zijn ze ready to eat. Wel zoet maar nog stevig? Laat ze dan op je fruitschaal 1 à 2 dagen verder rijpen.

Trek gekregen?

Dat snappen we helemaal! Laat je inspireren door één van deze heerlijke recepten met perziken:

mini galettes perzik

Mini-galettes met perzik

Met deze mini-galettes geniet je optimaal van het steenfruit-seizoen! Geen perziken voorhanden? Je kan ze makkelijk vervangen door nectarines of probeer het eens met bramen. Net zo lekker!

Naar het recept
Sunny sides up toast

Sunny sides up toast

Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje.

Naar het recept
Zin in salade: met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Deze salade is heerlijk voor op een zomerse dag en staat ook nog eens binnen twintig minuten op tafel!

Naar het recept
Tuinbonensalade met perzik en venkel

Tuinbonensalade met perzik en venkel

De combinatie van perzik en venkel is hemels, zeker in deze smaakvolle salade met tuinbonen. Tip: verkruimel wat feta over de salade, dat maakt ‘m lekker romig en fris!

Naar het recept
Upside-down perziktaart met tijm en citroen

Upside-down perziktaart met tijm en citroen

De zoete aroma’s van de rijpe perziken zijn een perfecte match met de kruidige tijm en frisse citroen.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!