Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Tuinbonensalade met perzik en venkel

Tuinbonensalade met perzik en venkel

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

De combinatie van perzik en venkel is hemels, zeker in deze smaakvolle salade met tuinbonen. Tip: verkruimel wat feta over de salade, dat maakt ‘m lekker romig en fris!

Bereiding

  1. Scheur de peulen of snijd ze open met een mesje en druk de tuinbonen eruit. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer er de tuinbonen 1 minuut in. Giet af en spoel met koud water tot ze afgekoeld zijn. Laat de tuinbonen goed uitlekken en dop ze eventueel dubbel. Doe de bonen in een grote kom met de plakjes courgette, perzik en venkel.

  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng ¾ van de dressing door de salade in de kom. Verdeel de salade over een serveerschaal en druppel er de overige dressing over. Garneer met de basilicumblaadjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)