
Mini-galettes met perzik
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor het deeg de bloem met de suiker in een kom. Voeg de boter toe en snijd hem met een mes door het bloemmengsel tot je een
kruimeldeeg hebt. Door een mes te gebruiken om de boter te verdelen, blijft de boter koud en krijg je een extra knapperig resultaat. Voeg dan beetje bij beetje 50 ml ijskoud water toe en kneed kort tot je een samenhangend deeg hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.Verwarm na ca. 20 minuten de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd de perziken in dunne plakjes. Houd de plakjes van elke perzikhelft bij elkaar. Rol het deeg uit. Snijd met behulp van een deegring (ca. 20 cm Ø), of een kommetje dat je ondersteboven op het deeg zet, 4 cirkels uit het deeg.
Leg op elke deegcirkel een in plakjes gesneden halve perzik. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen. Bestrijk de randen met het ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Strooi de suiker over en tussen de perzikplakjes. Bak de galettes in ca. 20 minuten in de oven goudbruin. Serveer direct. Lekker met een bolletje ijs.