Bereiding
- Meng voor het deeg de bloem met de suiker in een kom. Voeg de boter toe en snijd hem met een mes door het bloemmengsel tot je een
kruimeldeeg hebt. Door een mes te gebruiken om de boter te verdelen, blijft de boter koud en krijg je een extra knapperig resultaat. Voeg dan beetje bij beetje 50 ml ijskoud water toe en kneed kort tot je een samenhangend deeg hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast. - Verwarm na ca. 20 minuten de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd de perziken in dunne plakjes. Houd de plakjes van elke perzikhelft bij elkaar. Rol het deeg uit. Snijd met behulp van een deegring (ca. 20 cm Ø), of een kommetje dat je ondersteboven op het deeg zet, 4 cirkels uit het deeg.
- Leg op elke deegcirkel een in plakjes gesneden halve perzik. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen. Bestrijk de randen met het ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Strooi de suiker over en tussen de perzikplakjes. Bak de galettes in ca. 20 minuten in de oven goudbruin. Serveer direct. Lekker met een bolletje ijs.
Tip: Wist je dat je heel makkelijk zelf slagroomijs kunt maken? Klop 300 ml slagroom lobbig en meng hier voorzichtig 1 blik (à 397 g) zoete gecondenseerde melk doorheen. Zet dit minstens 4 uur in de vriezer. Dit is een basisrecept, maar je kunt variëren met andere ingrediënten zoals vanille of stukjes chocolade.”
Per portie: ca. 603 kcal
10 g eiwit | 35 g vet | 61 g koolhydraten
Recept van Claudia: “Voor de recepten op foodfromclaudnine.nl en @foodfromclaudnine op Instagram maak ik het liefst alles zelf. Van gezonde maaltijden tot guilty pleasures en van koolhydraatarme tot snelle maaltijden: het belangrijkste is dat het lekker smaakt!”