Recepten met perzik
Zodra de perziken weer in het seizoen zijn, stoppen wij ons mandje ermee vol. Om zo uit het vuistje te eten of heerlijke recepten met perzik mee te maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van een salade of taart? Sla dus ruim in en ga aan de slag! Toch wat te veel gekocht? Dit is de beste manier om perziken te bewaren.
Wil je ook elke week de lekkerste recepten & kookweetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Pistache-ricottacakejes
In deze recepten met perzik speelt de steenvrucht echt niet altijd de hoofdrol. Neem bijvoorbeeld deze pistache-ricottacakejes met een verrassend stukje perzik.
> naar het recept: pistache ricottacakejes
Ingemaakte perzik met kaasmousse
Bij inmaken denk je misschien niet gelijk aan perzik, maar het fruit is er verrassend genoeg heel geschikt voor. Door ze te koken in azijn worden ze lekker zacht en een tikkeltje zuur. Serveer de ingemaakte perzik met de kaasmousse en geroosterd brood.
> naar het recept: ingemaakte perzik met kaasmousse
Salade met perzik, halloumi en haricot verts
In de zomer snakken wij naar goedgevulde maaltijdsalades. Deze salade met perzik, halloumi en haricot verts behoort tot onze favorieten. Bij de eerste hap snap je waarom en ben je hoogstwaarschijnlijk ook om.
> naar het recept: salade met perzik, halloumi en haricot verts
Perzik-amandeltaart met mascarpone
Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit deze taart: de smaken gaan perfect samen. Zeker wanneer je het combineert in een zoete taart met de volvette kaas mascarpone.
> naar het recept: perzik-amandeltaart met mascarpone
Minipizza met perzik en parmaham
Perzik op een pizza? Ja zeker! Dit recept bewijst dat het kan. Het zoete fruit is namelijk een onwijs goede tegenhanger bij de zoute parmaham. Het maakt het geheel lekker fris.
> naar het recept: minipizza met perzik en parmaham
Lees ook: Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings
Onze tips
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Recepten tegen een winterdip
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.