Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade met perzik, halloumi en haricot verts

Dit zijn de beste recepten met perzik

Advertentie

We zetten onze favoriete steenvrucht in de schijnwerpers en bakken er hartige pizza’s en zoete taarten mee. Ga jij deze recepten met perzik proberen?

Recepten met perzik

Zodra de perziken weer in het seizoen zijn, stoppen wij ons mandje ermee vol. Om zo uit het vuistje te eten of heerlijke recepten met perzik mee te maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van een salade of taart? Sla dus ruim in en ga aan de slag! Toch wat te veel gekocht? Dit is de beste manier om perziken te bewaren.

Wil je ook elke week de lekkerste recepten & kookweetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pistache-ricottacakejes

In deze recepten met perzik speelt de steenvrucht echt niet altijd de hoofdrol. Neem bijvoorbeeld deze pistache-ricottacakejes met een verrassend stukje perzik.

> naar het recept: pistache ricottacakejes

Pistache ricottacakejes

Ingemaakte perzik met kaasmousse

Bij inmaken denk je misschien niet gelijk aan perzik, maar het fruit is er verrassend genoeg heel geschikt voor. Door ze te koken in azijn worden ze lekker zacht en een tikkeltje zuur. Serveer de ingemaakte perzik met de kaasmousse en geroosterd brood.

> naar het recept: ingemaakte perzik met kaasmousse

Ingemaakte perzik met kaasmousse

Salade met perzik, halloumi en haricot verts

In de zomer snakken wij naar goedgevulde maaltijdsalades. Deze salade met perzik, halloumi en haricot verts behoort tot onze favorieten. Bij de eerste hap snap je waarom en ben je hoogstwaarschijnlijk ook om.

> naar het recept: salade met perzik, halloumi en haricot verts

Salade met perzik, halloumi en haricot verts

Perzik-amandeltaart met mascarpone

Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit deze taart: de smaken gaan perfect samen. Zeker wanneer je het combineert in een zoete taart met de volvette kaas mascarpone.

> naar het recept: perzik-amandeltaart met mascarpone

perzik-amandeltaart

Minipizza met perzik en parmaham

Perzik op een pizza? Ja zeker! Dit recept bewijst dat het kan. Het zoete fruit is namelijk een onwijs goede tegenhanger bij de zoute parmaham. Het maakt het geheel lekker fris.

> naar het recept: minipizza met perzik en parmaham

Minipizza met perzik en parmaham

Lees ook: Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!