
Perzikijsthee
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Als je eenmaal zelf ijsthee hebt gemaakt, wil je nooit meer terug naar die uit een pak! Dit heerlijk zoete drankje van verse perziken is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook de perfecte verfrissing op een warme dag.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de suiker en het water in een pan. Breng langzaam aan de kook, zodat de suiker goed kan oplossen.
Voeg de perzikblokjes toe en laat koken tot de perzik heel zacht is. Neem van het vuur, prak de perzik met een vork en laat ca. 1 uur trekken.
Druk het perzikmengsel door een fijne zeef in een kan. Plet de perzik zodat er zoveel mogelijk sap in de kan komt. Deze siroop blijft in de koelkast een week goed.
Doe de theezakjes in een grote, hittebestendige kan en schenk het kokende water erbij. Laat ca. 4 minuten trekken.
Neem de theezakjes voorzichtig uit de kan. Laat afkoelen en zet in de koelkast om goed koud te laten worden.
Roer de perziksiroop door de koude thee en vul aan met water of bruiswater en ijsblokjes. Doe de perzikpartjes in hoge glazen, schenk de ijsthee erop en serveer.









