Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cheesecake met perzik en kruimeltopping

Cheesecake met perzik en kruimeltopping

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 10 uur wachttijdca. 10 u. wachttijd

Perzik in een toetje is altijd goed als je het ons vraagt. Met de krokante kruimeltopping maak je van deze cheesecake een heerlijk feestje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg

Voor de perzik

Benodigdheden

  • bakpapier
Perzik in een toetje is altijd goed als je het ons vraagt. Met de krokante kruimeltopping maak je van deze cheesecake een heerlijk feestje.
Fruit uit het seizoen
De perziken in deze taart kun je vervangen met fruit dat in het seizoen is. Neem geroosterde kruisbessen of pruimen in de zomer, of ga voor appels of peren in de herfst.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet een springvorm (20 cm Ø) in met olie en bekleed met bakpapier, zodat het papier 5 cm boven de rand uit komt. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, of doe ze in een goed afgesloten diepvrieszak en plet ze met een deegroller. Doe ze in een kom en roer de suiker en de boter erdoorheen. Druk het koekmengsel stevig op de bodem van de spring vorm, bak ca. 10 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen. Laat de oven aan staan.

  2. Roer voor het kruimeldeeg de bloem, de suiker, de kaneel en een snuf zout in een grote kom. Schenk in een dun straaltje de gesmolten boter erbij terwijl je roert met een vork, tot het mengsel is veranderd in klontjes. Meng het kruimeldeeg met de hazelnoten en zet in de koelkast tot verder gebruik.

  3. Klop de roomkaas, de mascarpone, de zure room, de rietsuiker, de eieren en de vanille in een grote kom met een houten lepel tot een glad mengsel. Spatel met een grote metalen lepel de bloem er voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel voorzichtig in de springvorm. Bestrooi met het kruimeldeeg en bak 60-75 minuten in de oven, of tot de cheesecake is gestold, maar in het midden nog flink wiebelt. Zet de oven uit en zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake ca. 2 uur zo staan en zet vervolgens een nacht in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verwijder voor de perzik de pitten van de perziken en snijd het vruchtvlees in kwarten. Bekleed een braadslee met bakpapier en leg de perziken erin. Bestrooi met de suiker, het citroensap en de vanille en bak 15-20 minuten in de oven, tot de perziken zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. Laat helemaal afkoelen.

  5. Neem de cheesecake voorzichtig uit de vorm en verdeel de perziken erover. Snijd in stukken en serveer. De cheesecake blijft in de koelkast drie dagen goed.

Per portie: 698 kcal | 63 g koolhydraten | 10 g eiwit | 44 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Agatha Gits Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)