Ingemaakte perzik met kaasmousse
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de twee soorten azijn, de suiker en de specerijen in een pan. Verwarm rustig tot de suiker is opgelost en breng aan de kook. Voeg de perziken toe en leg een klein bord of schoteltje op de perziken om ze op de bodem te houden. Kook de perziken 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de perziken voorzichtig uit de pan en zet opzij om af te laten koelen. Kook het vocht ca. 1/3 in.
Pel de perziken zodra ze redelijk afgekoeld zijn. Doe de perziken in een schone weckpot. Giet de hete siroop eroverheen. De perziken zijn 1-2 weken houdbaar op een koele, donkere plek.
Verbrokkel de kaas en maal hem met de roomkaas en slagroom in een keukenmachine fijn. Meng de kruiden erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Serveer de ingemaakte perzik met de kaasmousse en geroosterd brood.