Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Ingemaakte perzik met kaasmousse

Ingemaakte perzik met kaasmousse

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de twee soorten azijn, de suiker en de  specerijen in een pan. Verwarm rustig tot de suiker is opgelost en breng aan de kook. Voeg de perziken toe en leg een klein bord of schoteltje op de perziken om ze op de bodem te houden. Kook de perziken 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de perziken voorzichtig uit de pan en zet opzij om af te laten koelen. Kook het vocht ca. 1/3 in.

  2. Pel de perziken zodra ze redelijk afgekoeld zijn. Doe de perziken in een schone weckpot. Giet de hete siroop eroverheen. De perziken zijn 1-2 weken houdbaar op een koele, donkere plek.

  3. Verbrokkel de kaas en maal hem met de roomkaas en slagroom in een keukenmachine fijn. Meng de kruiden erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Serveer de ingemaakte perzik met de kaasmousse en geroosterd brood.

Per portie: 217 kcal | 21 g koolhydraten | 6 g eiwit | 11 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)