Upside-down perziktaart met tijm en citroen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Vet een ronde taartvorm zonder losse bodem (20 cm Ø) in met boter en bekleed hem met bakpapier. Meng de perziken met 2 el basterdsuiker en de tijmblaadjes en verdeel ze gelijkmatig over de taartvorm. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Klop 200 g zachte boter met 100 g basterdsuiker en 100 g rietsuiker romig en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Klop de vanille en een snuf zout erdoorheen. Spatel het bakmeel, het amandelmeel, het bakpoeder en de citroenschil erdoorheen. Spatel het beslag over de perziken in de vorm en strijk de bovenkant voorzichtig glad. Bak 1 uur – 1 uur en 15 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort de taart ondersteboven op een rooster en laat volledig afkoelen.
Verhit voor de siroop de rietsuiker met 3 el water, de tijmblaadjes en de citroenschil in een kleine pan tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de taart (de perzik-kant) met de siroop zodat hij wat in de cake trekt.
Klop om te serveren de slagroom met de poedersuiker tot zachte pieken. Snijd de taart in stukken en serveer met de slagroom. Maak af met de geraspte citroenschil en wat extra tijmblaadjes.
De taart die je overhebt kun je luchtdicht verpakt tot 3 dagen in de koelkast bewaren.