Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
jackfruit lasagna

9x de beste recepten met courgette

Profielfoto van BasBas Erkens

Courgette is een heerlijke groente die goed tot zijn recht komt in de meest uiteenlopende gerechten. Of je ‘m nu vult, er spaghetti van maakt of hem gewoon klein snijdt en verwerkt in je favoriete ovenschotel, courgette stelt nooit teleur. Hoog tijd om deze veelzijdige groente in the picture te zetten. Dit zijn de lekkerste recepten met courgette.

Recepten met courgette

De groene groente past in ontzettend veel verschillende gerechten, en staat dan ook standaard op veel boodschappenlijstjes. Daarnaast vind je ze ook in veel moestuinen en achtertuinen, ze zijn niet moeilijk om zelf te kweken. Maar goed, wat te doen met al die courgettes in huis? Wij verzamelden onze favoriete recepten met courgette!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Courgette recepten:

Gevulde courgette caprese met pesto

Gevulde courgette caprese met pesto

Voeg 100 g gerookte kipreepjes of rauwe ham aan de vulling toe voor een variant met vlees, al is ‘ie vega net zo lekker!

Naar het recept
tian met broccoli, courgette en venkel

Tian met broccoli, courgette en venkel

Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher! Lees snel verder voor nog meer recepten met courgette.

Naar het recept

Tip!

jackfruit lasagna

Opgerolde courgette-lasagne met jackfruit

Jackfruit is uitgegroeid tot één van de allerbeste vleesvervangers door zijn structuur. Die lijkt namelijk ontzettend op draadjesvlees. Deze lasagne is dan ook één van onze favoriete recepten met courgette.

Naar het recept
courgette komkommer soep

Courgette-komkommersoep

Zeker in het seizoen weet je soms niet wat je met al die courgettes moet. Wij wel! Maak er deze heerlijke courgettesoep mee.

Naar het recept
In-de-oven-geroosterde-courgettes-met-gemarineerde-biefstuk

In de oven geroosterde courgettes met gemarineerde biefstuk

Deze is voor de echte meatlovers! De courgettes roosteren we in de oven voor we ze serveren met het malse vlees. Beetje peterselie-olie erover and you’re good to go!

Naar het recept
zeebaars met courgette en champagneschuim

Zeebaars met courgette en champagneschuim

Zin om eens echt uit te pakken of heb je iets te vieren? Met dit recept zet je een echt culinair hoogstandje op tafel. Verras je gasten met deze heerlijke zeebaars.

Naar het recept
Soep van geroosterde courgette

Soep van geroosterde courgette met pecorino

Een lekkere soep is altijd goed, zeker in combinatie met pecorino en courgette. Als je de groenten roostert krijgt je gerecht nog meer smaak. Het is niet voor niets een van onze beste tips om je soep nóg lekkerder te maken.

Naar het recept
tagliatelle met pecorino

Tagliatelle met groene asperges en courgette

Dit heerlijke vegetarische recept met courgette staat binnen een half uur op tafel. Voor dit gerecht lever je in op bereidingstijd, maar absoluut niet op smaak. Win-win, probeer maar eens uit!

Naar het recept
recepten met courgette Courgette-worteltaart weekmenu

Courgette-worteltaart

Vegetarisch en boordevol groenten! Deze hartige taart heeft even wat tijd nodig in de oven. Ideaal voor in het weekend.

Naar het recept

Meer inspiratie? Lees dan ook:

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Ons favoriete recept met courgette:

redactiefavoriet
Gevulde courgette caprese met pesto

Gevulde courgette caprese met pesto

Tomaat, basilicum, mozzarella en pesto, een heerlijke combinatie die het dan ook super goed doet als vulling voor deze courgette caprese.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 3 el pesto (groene)
  • 1 handje cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1 bol mozzarella (in blokjes)
  • 100 g geraspte kaas (naar keuze)
  • 1 el pijnboompitten
  • zout en peper
  • groene salade (optioneel – of aardappeltjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal (waar alle vier de courgettes in de lengte in passen) in.

  2. Halveer de courgettes over de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom. Meng de zaadlijsten met de groene pesto, gehalveerde cherrytomaatjes en blokjes mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal en verdeel het tomaten-pestomengsel over de uitgeholde courgettehelften. Bestrooi de helften vervolgens met geraspte kaas en pijnboompitjes. Verwarm de courgettes dan 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de courgettes gaar zijn en de kaas is gesmolten.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!