Advertentie
Courgette is een heerlijke groente die goed tot zijn recht komt in de meest uiteenlopende gerechten. Of je ‘m nu vult, er spaghetti van maakt of hem gewoon klein snijdt en verwerkt in je favoriete ovenschotel, courgette stelt nooit teleur. Hoog tijd om deze veelzijdige groente in the picture te zetten. Dit zijn de lekkerste recepten met courgette.
Recepten met courgette
De groene groente past in ontzettend veel verschillende gerechten, en staat dan ook standaard op veel boodschappenlijstjes. Daarnaast vind je ze ook in veel moestuinen en achtertuinen, ze zijn niet moeilijk om zelf te kweken. Maar goed, wat te doen met al die courgettes in huis? Wij verzamelden onze favoriete recepten met courgette!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ons favoriete recept met courgette:
Tagliatelle met groene asperges en courgette
Dit heerlijke vegetarische recept met courgette staat binnen een half uur op tafel. Voor dit gerecht lever je in op bereidingstijd, maar absoluut niet op smaak. Win-win, probeer maar eens uit!
Ingrediënten
- 320 g tagliatelle
- olijfolie
- 500 g groene asperges
- 100 g doperwten (diepvries)
- 1 courgette (in plakjes)
- 2 teentjes knoflook geperst
- 100 g pecorino (geraspt)
- zout en peper
- 1 handje vers basilicum (om te garneren)
Bereiding
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schenk er een scheutje olijfolie overheen zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet de pan apart.
Was de groene asperges. Snijd ca. 3 cm van de onderkant af. Deze stukjes gebruik je niet voor de pasta, maar kun je wel gebruiken om bijvoorbeeld soep mee te maken. Snijd de asperges in stukjes van ca. 5 cm lang. Kook de asperges in ruim kokend water in 5-7 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte van de asperges. Kook de doperwten de laatste ca. 2 minuten mee. Giet het geheel voorzichtig af zodat de topjes van de asperges heel blijven.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de courgette met de knoflook in ca. 10 minuten gaar. Voeg de asperges, de doperwten en de tagliatelle toe. Roer de helft van de geraspte pecorino en 1 el olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met vers basilicum en de rest van de pecorino.
Receptuur en foodstyling: Nienke Vos
Nog meer courgette recepten:
Tian met broccoli, courgette en venkel
Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher! Lees snel verder voor nog meer recepten met courgette.
Gevulde courgette caprese met pesto
Voeg 100 g gerookte kipreepjes of rauwe ham aan de vulling toe voor een variant met vlees, al is ‘ie vega net zo lekker!
Opgerolde courgette-lasagne met jackfruit
Jackfruit is uitgegroeid tot één van de allerbeste vleesvervangers door zijn structuur. Die lijkt namelijk ontzettend op draadjesvlees. Deze lasagne is dan ook één van onze favoriete recepten met courgette.
Courgette-komkommersoep
Zeker in het seizoen weet je soms niet wat je met al die courgettes moet. Wij wel! Maak er deze heerlijke courgettesoep mee.
In de oven geroosterde courgettes met gemarineerde biefstuk
Deze is voor de echte meatlovers! De courgettes roosteren we in de oven voor we ze serveren met het malse vlees. Beetje peterselie-olie erover and you’re good to go!
Zeebaars met courgette en champagneschuim
Zin om eens echt uit te pakken of heb je iets te vieren? Met dit recept zet je een echt culinair hoogstandje op tafel. Verras je gasten met deze heerlijke zeebaars.
Soep van geroosterde courgette met pecorino
Een lekkere soep is altijd goed, zeker in combinatie met pecorino en courgette. Als je de groenten roostert krijgt je gerecht nog meer smaak. Het is niet voor niets een van onze beste tips om je soep nóg lekkerder te maken.
Courgette-worteltaart
Vegetarisch en boordevol groenten! Deze hartige taart heeft even wat tijd nodig in de oven. Ideaal voor in het weekend.
Meer inspiratie? Lees dan ook:
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Onze tips
Dit zijn de beste tiramisu recepten
De lekkerste Sinterklaas hapjes
15x toetjes in een glaasje
Eten als je ziek bent: gezonde recepten om beter te worden
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
De lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst
Kerst amuses voor een verpletterende indruk
Dit zijn de beste recepten met burrata
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.