Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
jackfruit lasagna

Opgerolde courgette-lasagne met jackfruit

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze winter kwam hij voorbij als vega alternatief voor draadjes vlees. Maar ook op zonnige dagen gebruiken we hem graag. Jackfruit is je nieuwe favoriete vleesvervanger!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de plakken courgette op je werkblad en bestrooi ze met zout. Laat ca. 15 minuten intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier – het zout zal vocht van de courgette onttrekken.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het jackfruit, de ui, de knoflook en de Italiaanse kruiden ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur.

  3. Meng in een kom de ricotta, de mozzarella, â…” van de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en het jackfruitmengsel door elkaar. Verdeel de passata over de bodem van de ovenschaal en schep op iedere plak courgette wat van het ricottamengsel. Rol de plakken op en zet ze rechtop in de saus. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en bak ca. 25 minuten in de oven tot de ricotta goudbruin kleurt. Garneer het gerecht met vers basilicum.

Per portie: 301 kcal | 21 g koolhydraten | 18 g eiwit | 15 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (8 stemmen)