Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de plakken courgette op je werkblad en bestrooi ze met zout. Laat ca. 15 minuten intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier – het zout zal vocht van de courgette onttrekken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het jackfruit, de ui, de knoflook en de Italiaanse kruiden ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- Meng in een kom de ricotta, de mozzarella, ⅔ van de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en het jackfruitmengsel door elkaar. Verdeel de passata over de bodem van de ovenschaal en schep op iedere plak courgette wat van het ricottamengsel. Rol de plakken op en zet ze rechtop in de saus. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en bak ca. 25 minuten in de oven tot de ricotta goudbruin kleurt. Garneer het gerecht met vers basilicum.
Per portie: ca. 301 kcal
18 g eiwit | 15 g vet | 21 g koolhydraten
* Meer lezen over jackfruit? Kijk op foodiesmagazine.nl of op jackfruit.nl
Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren