Bereiding

 

  1. Pel en snipper de knoflook. Knijp het sap uit de limoen. Meng de knoflook met de chilivlokken, het limoensap en 3 el olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Leg de biefstukken in de marinade en laat ca. 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de courgettes en snijd ze in de lengte in parten. Meng de courgette met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de courgetteparten op een bakblik en rooster ze ca. 20 minuten in de oven.
  3. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Hak de peterselie fijn en meng hem met 2 el olijfolie. Verhit een grillpan. Neem de biefstukken uit de marinade en gril ze ca. 2 minuten aan beide kanten. Leg ze nog ca. 3-4 minuten bij de courgette in de oven.
  4. Verdeel de courgette en de rucola over borden en schep er wat van de marinade overheen. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de salades. Bedruppel met de peterselie-olie. Schaaf met een dunschiller krullen van de pecorino en maak hier de salades mee af.

Foto’s: foodies