Bereiding
- Pel en snipper de knoflook. Knijp het sap uit de limoen. Meng de knoflook met de chilivlokken, het limoensap en 3 el olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Leg de biefstukken in de marinade en laat ca. 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de courgettes en snijd ze in de lengte in parten. Meng de courgette met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de courgetteparten op een bakblik en rooster ze ca. 20 minuten in de oven.
- Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Hak de peterselie fijn en meng hem met 2 el olijfolie. Verhit een grillpan. Neem de biefstukken uit de marinade en gril ze ca. 2 minuten aan beide kanten. Leg ze nog ca. 3-4 minuten bij de courgette in de oven.
- Verdeel de courgette en de rucola over borden en schep er wat van de marinade overheen. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de salades. Bedruppel met de peterselie-olie. Schaaf met een dunschiller krullen van de pecorino en maak hier de salades mee af.
Foto’s: foodies