Bereiding

Culinair hoogstandje om je gasten een magische avond te bezorgen…

  1. Pel en snipper de sjalot. Was de courgettes en dep ze droog. Schep met de bolletjeslepel 30­40 bolletjes uit de courgette. Houd de bolletjes
    apart en hak de overige courgette fijn.
  2. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de gehakte courgette en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten garen. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Pureer het geheel in de blender of keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de eidooiers met de champagne au bain­marie tot een luchtig schuim. Bestrooi de zeebaarsfilets met zout en peper. Verhit 3 el boter in een koekenpan en bak er de zeebaars ca. 5 minuten op de huidkant in op middelhoog vuur, beweeg de vis zo min mogelijk. Draai de vis om en bak nog ca. 2 minuten. Verhit intussen 2 el boter in een koekenpan. Bak er de courgettebolletjes ca. 3 minuten rondom in.
  4. Schep de spinaziesaus in diepe borden en leg er de courgettebolletjes in. Leg de gebakken vis erop en verdeel het champagneschuim in lepels over de saus.