Bereiding

1. Doe de courgette in een vergiet en bestrooi met 1 tl zout. Hussel dit met je handen goed door elkaar, zet hier iets zwaars op (bijvoorbeeld een pan) en laat ca. 30 minuten staan, zodat het vocht eruit kan lopen.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op laag vuur en bak er de ui, de vegetarische spekjes, de rode peper, de rozemarijn, de tijm en de knoflook enkele minuten in. Haal van het vuur en laat afkoelen.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Kluts de eieren met een garde in een grote kom. Voeg al kloppende de bloem toe en zorg dat alle klontjes eruit zijn. Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Roer de courgette, de wortel, de gebakken spekjes, de cheddar, zout en peper door het ei-bloem mengsel in de kom. Schep het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal en strijk glad. Bak in 40-45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

4. Haal de taart uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de taart in stukken en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Per portie: ca. 537 kcal
31 g eiwit | 25 g vet | 44 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren