Tian met broccoli, courgette en venkel
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de venkel en de courgette met behulp van een mandoline in dunne plakken. Snijd de broccoliroosjes met een mesje voorzichtig in dunne plakken en zorg daarbij dat ze niet uit elkaar vallen. Zet de plakken venkel, courgette en broccoli rechtop in een afwisselend patroon in een ronde, met olie ingevette ovenschaal. Vul zo de hele schaal op.
Meng in een kommetje het citroensap, de honing, de knoflook, de tijmblaadjes, 2 el olijfolie en wat zout en peper door elkaar. Druppel de helft van dit mengsel over de groenten. Bak ca. 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
Rooster de hazelnoten intussen in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen en hak ze grof. Druppel de rest van de dressing voor het serveren over de warme groenten. Strooi er de geroosterde hazelnoten overheen. Lekker bij vis of met stokbrood en een goede brie.