Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
tian met broccoli, courgette en venkel

Tian met broccoli, courgette en venkel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de venkel en de courgette met behulp van een mandoline in dunne plakken. Snijd de broccoliroosjes met een mesje voorzichtig in dunne plakken en zorg daarbij dat ze niet uit elkaar vallen. Zet de plakken venkel, courgette en broccoli rechtop in een afwisselend patroon in een ronde, met olie ingevette ovenschaal. Vul zo de hele schaal op.

  2. Meng in een kommetje het citroensap, de honing, de knoflook, de tijmblaadjes, 2 el olijfolie en wat zout en peper door elkaar. Druppel de helft van dit mengsel over de groenten. Bak ca. 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

  3. Rooster de hazelnoten intussen in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen en hak ze grof. Druppel de rest van de dressing voor het serveren over de warme groenten. Strooi er de geroosterde hazelnoten overheen. Lekker bij vis of met stokbrood en een goede brie.

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)