
Knoflook-citroenmayonaise
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Het recept voor de mayonaise geeft een hoeveelheid die je waarschijnlijk niet in een keer opmaakt maar bewaar hem gewoon in een goed afgesloten pot in de koelkast, dan blijft hij minstens drie weken goed. Heerlijk bij de frietjes of op een broodje ham. En hoewel naast het ‘zuurtje’ het ‘zoetje’ ook niet mag ontbreken, is deze mayonaise toch echt lekkerder dan de veel te zoete mayo uit de supermarkt.
Lees verder onder de advertentie
Het recept voor de mayonaise geeft een hoeveelheid die je waarschijnlijk niet in een keer opmaakt maar bewaar hem gewoon in een goed afgesloten pot in de koelkast, dan blijft hij minstens drie weken goed. Heerlijk bij de frietjes of op een broodje ham. En hoewel naast het ‘zuurtje’ het ‘zoetje’ ook niet mag ontbreken, is deze mayonaise toch echt lekkerder dan de veel te zoete mayo uit de supermarkt.
Bereiding
Was de citroenen met heet water en schil ze met een dunschiller. Pers het sap uit de citroenen. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Kook de citroenschil en de knoflook in ca. 10 minuten gaar in water met wat zout. Giet de citroenschil en de knoflook af en laat even uitlekken. Maal de citroenschil en de knoflook met de mosterd en de eidooiers fijn in een vijzel.
Doe het mengsel in een kom en voeg de poedersuiker, 1 tl zout en het citroensap toe. Klop er druppelsgewijs de zonnebloemolie doorheen. Bewaar de mayonaise in de koelkast.