Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten & rode ui

Dit zijn de lekkerste recepten met zalm

Advertentie

Zalm is de populairste vissoort van ons land. Niet gek, want een stukje zalm is naast gezond ook nog eens heel lekker. Dat bewijzen deze heerlijke recepten!

Recepten met zalm

Zalm is een vette vis boordevol gezonde voedingsstoffen. Zet het dus gerust vaker op het menu. Dat is niet alleen lekker en gezond maar ook nog eens makkelijk. Zalm is namelijk heel veelzijdig en komt in allerhande recepten goed tot zijn recht. In een pasta, uit de oven of door een salade. Zalm uit de oven, de pan of zelfs het stoommandje. Jij kiest simpelweg jouw favoriete recept.

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Fajita’s met zalm en maïs

Fajita’s met zalm en maïs

Vul je fajita’s een keer met wat anders dan kip of gehakt. Vis is minstens net zo lekker. Wat denk je bijvoorbeeld van dit heerlijke recept met maïs en paprika? Lekker met hete saus om in te dippen.

Naar het recept
Geroosterde zalm met zoeteaardappelpartjes

Geroosterde zalm met zoeteaardappelpartjes

Simpeler dan dit wordt het niet, ook niet veel lekkerder. Zalm bakken is veel makkelijker dan je misschien wel denkt en je hebt er haast geen omkijken naar. Je kunt de zalm in de oven bakken maar in de airfryer kan ook, zet dan alleen de temperatuur en bereidingstijd wat lager.

Naar het recept
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Wist je dat zalm en prei heel goed samengaan? Zeker in deze romige ovenschotel. Dit is een gerecht dat je elke week wel op tafel wil zetten. Geloof ons maar!

Naar het recept
Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden

Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden

Maak jij weleens een sushi bowl? Probeer dan ook eens dit recept en maak een warme rijstsalade met zalm en verse kruiden. Hetzelfde idee maar net effe wat anders! Lekker gezond door de rode rijst.

Naar het recept
Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado

Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado

Bij tartaar denk je misschien gelijk aan vlees maar maak dit heerlijke voorgerecht ook eens met vis. Koop bij voorkeur verse filets bij de visboer. Dat maakt echt het verschil!

Naar het recept
Miso-zalm met paksoi

Miso-zalm met paksoi

Door een schepje miso aan je zalm toe te voegen geef je de vis eenvoudig veel smaak. Miso is namelijk echt een umami-bom en tilt elk gerecht naar een hoger niveau.

Naar het recept
Zalm-garnalenrisotto met citroen, mascarpone en dille

Zalm-garnalenrisotto met citroen, mascarpone en dille

Risotto maken moeilijk? Niet met dit recept. Wanneer je het stap-voor-stap volgt heb je binnen een mum van tijd de maaltijd van je dromen op tafel staan. Lekker ziltig door de vis en garnalen en heerlijk romig door de mascarpone.

Naar het recept
Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten & rode ui

Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten & rode ui

Rukmini Iyer: “Dit is mijn alles-in-een variant op de Padmini Tandoori van mijn zus. Het was een van onze lievelingsmaaltijden voor doordeweeks toen we nog huisgenoten waren. Het smaakt heerlijk met de lichtgekruide zoete aardappels en tomaten, maar zorg er wel voor dat je 1 of 2 braadsledes gebruikt die groot genoeg zijn om alle zoete aardappels in een enkele laag in te leggen.”

Naar het recept
Lasagne met zalm en garnalen

Lasagne met zalm en garnalen

Geef de klassieke lasagne eens een twist door het Italiaanse gerecht met zalm en garnalen te maken. De vulling veranderen we dus maar dat knapperig korstje houden we gewoon erop.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!