Advertentie
Recepten met zalm
Zalm is een vette vis boordevol gezonde voedingsstoffen. Zet het dus gerust vaker op het menu. Dat is niet alleen lekker en gezond maar ook nog eens makkelijk. Zalm is namelijk heel veelzijdig en komt in allerhande recepten goed tot zijn recht. In een pasta, uit de oven of door een salade. Zalm uit de oven, de pan of zelfs het stoommandje. Jij kiest simpelweg jouw favoriete recept.
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Fajita’s met zalm en maïs
Vul je fajita’s een keer met wat anders dan kip of gehakt. Vis is minstens net zo lekker. Wat denk je bijvoorbeeld van dit heerlijke recept met maïs en paprika? Lekker met hete saus om in te dippen.
Geroosterde zalm met zoeteaardappelpartjes
Simpeler dan dit wordt het niet, ook niet veel lekkerder. Zalm bakken is veel makkelijker dan je misschien wel denkt en je hebt er haast geen omkijken naar. Je kunt de zalm in de oven bakken maar in de airfryer kan ook, zet dan alleen de temperatuur en bereidingstijd wat lager.
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei
Wist je dat zalm en prei heel goed samengaan? Zeker in deze romige ovenschotel. Dit is een gerecht dat je elke week wel op tafel wil zetten. Geloof ons maar!
Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden
Maak jij weleens een sushi bowl? Probeer dan ook eens dit recept en maak een warme rijstsalade met zalm en verse kruiden. Hetzelfde idee maar net effe wat anders! Lekker gezond door de rode rijst.
Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado
Bij tartaar denk je misschien gelijk aan vlees maar maak dit heerlijke voorgerecht ook eens met vis. Koop bij voorkeur verse filets bij de visboer. Dat maakt echt het verschil!
Miso-zalm met paksoi
Door een schepje miso aan je zalm toe te voegen geef je de vis eenvoudig veel smaak. Miso is namelijk echt een umami-bom en tilt elk gerecht naar een hoger niveau.
Zalm-garnalenrisotto met citroen, mascarpone en dille
Risotto maken moeilijk? Niet met dit recept. Wanneer je het stap-voor-stap volgt heb je binnen een mum van tijd de maaltijd van je dromen op tafel staan. Lekker ziltig door de vis en garnalen en heerlijk romig door de mascarpone.
Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten & rode ui
Rukmini Iyer: “Dit is mijn alles-in-een variant op de Padmini Tandoori van mijn zus. Het was een van onze lievelingsmaaltijden voor doordeweeks toen we nog huisgenoten waren. Het smaakt heerlijk met de lichtgekruide zoete aardappels en tomaten, maar zorg er wel voor dat je 1 of 2 braadsledes gebruikt die groot genoeg zijn om alle zoete aardappels in een enkele laag in te leggen.”
Lasagne met zalm en garnalen
Geef de klassieke lasagne eens een twist door het Italiaanse gerecht met zalm en garnalen te maken. De vulling veranderen we dus maar dat knapperig korstje houden we gewoon erop.
Lees ook:
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.