Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gedekte tafel met twee borden spaghetti met pesto. Op tafel staat een pepermolen en glazen

Spaghetti met pesto alla genovese

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Pesto is super makkelijk om zelf te maken en geloof ons: hierna wil je nooit meer uit een potje! Een écht goede pesto heeft zoveel smaak dat je eigenlijk niets meer nodig hebt dan spaghetti en pesto om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de pesto

Lees verder na de advertentie

Pesto is super makkelijk om zelf te maken en geloof ons: hierna wil je nooit meer uit een potje! Een écht goede pesto heeft zoveel smaak dat je eigenlijk niets meer nodig hebt dan spaghetti en pesto om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.
Bereidingstip
Basilicum is erg fijn, dus gaar het niet langer dan een minuut of twee met de pasta zodat hij zijn frisheid behoudt.

Bereiding

  1. Hak het basilicum met een mes heel fijn of maal de blaadjes met behulp van circa 1 eetlepel water en 1 eetlepel extra vergine olijfolie in een keukenmachine tot een puree.

  2. Rooster de pijnboompitten regelmatig omscheppend in een droge koekenpan op laag tot halfhoog vuur tot ze goudbruin zijn en schep ze meteen op een bord. Houd ze tijdens het roosteren goed in de gaten!

  3. Stamp de pijnboompitten in een vijzel grof en roer de basilicumpuree, parmezaan, knoflook, extra vergine olijfolie en het citroensap erdoor. Breng de pesto op smaak met zout

  4. Breng 4-5 liter water in een grote kookpan aan de kook en voeg een handvol zout toe. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking in het kokende water, maar trek 2 minuten van de kooktijd af (dus als er 9 minuten staat, kook je de spaghetti 7 minuten).

  5. Schep 350 gram pesto in een ruime pan waarin je de gekookte spaghetti straks gemakkelijk met de pesto kunt mengen; zet de pan nog niet op het vuur. Giet de gekookte spaghetti af en vang daarbij 500 ml pastawater op.

  6. Doe de spaghetti bij de pesto in de pan en voeg circa 120 ml pastawater toe. Zet de pan op laag tot halfhoog vuur en roer tot je een romige saus hebt die zich aan de spaghetti hecht en de spaghetti al dente (beetgaar) is.

  7. Als de saus te dik is, kun je scheutjes pastawater toevoegen om de saus te verdunnen. Breng de pasta indien nodig op smaak met zout. Serveer hem op verwarmde borden en eet direct.

Auteur: Tim Siadatan

Tip
Pesto over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het om je lunch recepten een leuke twist te geven.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Padella

€ 29,99
Padella kookboek cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!