Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party

Kookwedstrijd – winteroogst 2024

Wat leuk dat jullie interesse hebben om mee te doen aan de kookwedstrijd op 10 maart. Deze dag is geschikt voor kookclubs die zin hebben in een ontzettend leuke middag vol eten, uitdaging én plezier.

Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar kookclub mee doen. Je hoeft geen masterchef te zijn!

Wat gaan we precies doen op 10 maart?

 • De eerste opdracht is direct ook de eerste gang! Kook met je eigen team jullie favoriete voorgerecht. Creativiteit en originaliteit worden gewaardeerd maar vergeet niet, smaak is koning! Jullie krijgen hiervoor 65 minuten de tijd.
 • De tweede opdracht is een verrassingsopdracht. Jullie team zal een hoofdgerecht gaan creëren van winterse ingrediënten, maar weten deze ingrediënten pas wanneer de opdracht begint. Of te wel, een black box challenge, bekend van masterchef. Jullie krijgen hiervoor 90 minuten de tijd. Niemand minder dan sterrenchef Niven Kunz is jullie coach tijdens deze ronde.
 • Bij de derde en laatste opdracht gaat ieder team een identiek nagerecht bereiden. Elk team maakt hetzelfde nagerecht, volgt dezelfde bereidingswijze en kookt met exact dezelfde ingrediënten. Deze ronde is vergelijkbaar met de technische ronde van Heel Holland bakt. Jullie krijgen hiervoor 60 minuten de tijd.

In alle rondes worden jullie gerechten beoordeeld door een panel van juryleden. Zij zullen elk gerecht een score toekennen wat na 3 rondes zal resulteren in een eindscore die bepaalt wie dé beste Kookclub van Nederland is.

Lees hieronder wat je moet doen voor je aanmelding

 • Stuur jullie favoriete voorgerecht in en beschrijf wat jullie voorgerecht zo lekker maakt.
 • Het thema van deze dag is Winteroogst. Zorg dat jullie voorgerecht aan deze twee elementen voldoet: het gerecht is vegetarisch én sluit aan bij het seizoen.
 • Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar kookclub mee doen. Je hoeft geen masterchef te zijn!
 • Uit alle inzendingen kiezen we 8 kookclubs* die op 10 maart gaan koken in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht.
 • Deelname is gratis en incl. lunch + drankjes op de dag zelf

*Per kookclub geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Er is geen maximum. Per ronde (voor-, hoofd- en nagerecht) kunnen max. 8 mensen koken. Jullie bepalen zelf wie wanneer kookt.

Aanmelden kan tot en met 26 februari. Op 29 februari krijgen jullie bericht of jullie mee kunnen doen op 10 maart!

Het inzenden van een foto is niet verplicht. Wij kunnen van lezen over eten al ontzettende trek krijgen. Wil je toch graag een foto inzenden en lukt dat niet? Dan mag je deze onder vermelding van je kookclubnaam sturen naar redactie@foodiesmagazine.nl.

Aanmelden

 • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  De foto mag maximaal 10mb groot zijn en moet een jpg, gif, png of pdf zijn.

Heb je nog vragen over deze dag? Mail dan naar redactie@foodiesmagazine.nl.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!