Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tim en eetclub bij kookwedstrijd

Dit is de jury van de kookwedstrijd!

Op zondag 18 mei organiseren wij samen met ATAG, WMF en The Farm Kitchen’s Kookfabriek De kookclub van Nederland-verkiezing. Verschillende kookclubs gaan de strijd met elkaar aan onder het toeziend oog van de jury van de kookwedstrijd. Aanmelden kan nog tot en met 27 april! Hieronder stellen we alvast de juryleden aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Juryleden kookwedstrijd

Staan jullie regelmatig samen in de keuken om de lekkerste gerechten te maken? En sturen jullie continu de lekkerste recepten naar elkaar door om te proberen? Dan is het tijd om jullie kookkunsten naar een hoger niveau te tillen! Hier kunnen jullie onder het toeziend oog van onze jury zien of jullie misschien wel de beste kookclub van Nederland zijn! Tijd om alvast even kennis te maken met de jury van de kookwedstrijd.

De beste kookclub van Nederland

Op zondag 18 mei 2025 organiseert Foodies in samenwerking met ATAG, WMF en The Farm’s Kitchen’s Kookfabriek de beste kookclub van Nederland-verkiezing. Op deze dag koken jullie een voor-, hoofd- en nagerecht. Die gerechten worden geproefd en bekeken door een ervaren jury.

Zo worden jullie gerechten natúúrlijk geproefd door onze eigen Foodies-chef Willem, maar kijken chef Tim van ATAG en chef Jonathan van The Farm Kitchen ook met een kritisch oog naar de door jullie gekookte gerechten. Hieronder stellen we de juryleden één voor één voor!

Tip!

De jury van de kookclub van Nederland verkiezing:

Chef Willem (Foodies Magazine)

Als er iemand weet waar een covergerecht aan moet voldoen, dan is het onze eigen chef Willem wel. Willem heeft in zijn leven al ontelbaarveel covers van Foodies gemaakt en kan in één oogopslag zien of het een geschikte plaat is. Is het lekker? Is het herkenbaar? Begin je als lezer meteen te watertanden als je de foto ziet? Zomaar een paar dingen waar Willem tijdens de verkiezing naar zal kijken.

weekmenu willem
Cover voor

Chef Tim (ATAG)

Chef Tim, werkzaam bij ATAG, ziet koken echt als een ambacht waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Het is zijn passie; hij kookt vanuit zijn hart en ziel en vindt het prachtig om van een basisingrediënt een mooi gerecht te maken. Hij vindt enige kennis over kooktechniek belangrijk voor een chef. Dat is dan ook waar hij op 18 mei op zal jureren bij de deelnemers.

Sandra Ysbrandy

Je kunt deze gezonde chef onder meer kennen van Life4You en diverse programma’s van Omroep MAX. Sandra is gek op koken en natuurlijke voeding. Ze kookt het liefst met de seizoenen mee en weet dus geen ander hoe je gerechten met het thema ‘seizoensgroenten’ kunt laten stralen. Kun jij haar overtuigen op 20 oktober? Tip: Kookclubs die hun eigen bouillons, mayonaises of sauzen maken hebben bij haar een streepje voor. Pluspunten als jullie het gerecht ook nog mooi presenteren!

Cover voor

Chef Jonathan (The Farm Kitchen)

Jonathan Karpathios is groentechef en ondernemer in hart en nieren. Hij zet zich in voor het koken volgens het Earth’s Own Cuisine. Hierbij gebruik je als chef groenten van het seizoen, verspil je zo min mogelijk en kook je vooral lokaal. Dit past hij toe bij The Farm Kitchen én The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Tijdens de wedstrijd zal hij vooral kijken of jullie lokale, seizoensgebonden producten gebruiken en of jullie zuinig zijn met verspillen. Jonathan denkt naast duurzaam, ook graag out of the box. Dus een gerecht met een toffe twist? Yes, please!

jury kookwedstrijd
banner kookwedstrijd
Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!