Advertentie
Staat jullie groepsapp roodgloeiend van nieuwe recepten? Komen jullie regelmatig samen lekker te koken? En willen jullie tijdens een gezellige dag tegen andere kookclubs strijden om de titel ‘Beste Kookclub van Nederland’? Doe mee aan dé kookclub van Nederland-verkiezing en wie weet winnen jullie fantastische prijzen!
De kookclub van Nederland-verkiezing
Op zondag 10 maart 2024 organiseert Foodies in samenwerking met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm’s Kitchen Kookfabriek de beste kookclub van Nederland-verkiezing. Op deze dag koken jullie een voor-, hoofd- en nagerecht in het thema ‘winteroogst’. Die gerechten worden geproefd en bekeken door een ervaren jury.
Zo worden jullie gerechten natúúrlijk geproefd door onze eigen Foodies-chef Willem, maar kijkt tv-kok Sandra Ysbrandy ook met een kritisch oog naar de door jullie gekookte gerechten. Lees alvast waar de jury tijdens de kookclub van Nederland-verkiezing op 10 maart goed op zal letten en kom goed beslagen ten ijs!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De jury van de kookclub van Nederland verkiezing:
Chef Willem, van Foodies
Als er iemand weet waar een covergerecht aan moet voldoen, dan is het onze eigen chef Willem wel. Willem heeft in zijn leven al ontelbaarveel covers van Foodies gemaakt en kan in één oogopslag zien of het een geschikte plaat is. Is het lekker? Is het herkenbaar? Begin je als lezer meteen te watertanden als je de foto ziet? Zomaar een paar dingen waar Willem tijdens de verkiezing op 10 maart naar zal kijken.
Sandra Ysbrandy
Je kunt deze gezonde chef onder meer kennen van Life4You en diverse programma’s van Omroep MAX. Sandra is gek op koken en natuurlijke voeding. Ze kookt het liefst met de seizoenen mee en weet dus geen ander hoe je gerechten met het thema ‘winteroogst’ kunt laten stralen. Kun jij haar overtuigen op 10 maart? Tip: Kookclubs die hun eigen bouillons, mayonaises of sauzen maken hebben bij haar een streepje voor. Pluspunten als jullie het gerecht ook nog mooi presenteren!
Chef Jonathan, van The Farm Kitchen
Jonathan Karpathios is groentechef en ondernemer in hart en nieren. Hij zet zich in voor het koken volgens het Earth’s Own Cuisine. Hierbij gebruik je als chef groenten van het seizoen, verspil je zo min mogelijk en kook je vooral lokaal. Dit past hij toe bij The Farm Kitchen én The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Op 10 maart zal hij vooral kijken of jullie lokale, seizoensgebonden producten gebruiken en of jullie zuinig zijn met verspillen. Jonathan denkt naast duurzaam, ook graag out of the box. Dus een gerecht met een toffe twist? Yes, please!
Chef Tim, van ATAG
Chef Tim, werkzaam bij ATAG, ziet koken echt als een ambacht waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Het is zijn passie; hij kookt vanuit zijn hart en ziel en vindt het prachtig om van een basisingrediënt een mooi gerecht te maken. Hij vindt enige kennis over kooktechniek belangrijk voor een chef. Dat is dan ook waar hij op 10 maart op zal jureren bij de deelnemers.
Naast de jury van de kookclub van Nederland verkiezing, nog meer ontdekken? Lees dan ook:
Onze tips
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x kookboek ‘Groentefeest!’
Vers van de pers: Chilli Chan’s handgemaakte noedels en meer!
WIN Foodies jubileumcadeautjes: Cuisinart ijsmachine
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 15x Foodies’ Italië special
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 3x Finamill kruidenmolen
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
WIN Foodies jubileumcadeautjes: WijnSpijs Wandeling
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.