Advertentie
Op 20 oktober 2024 organiseren wij samen met ATAG, WMF en The Farm Kitchen’s Kookfabriek De kookclub van Nederland-verkiezing. Verschillende kookclubs gaan de strijd met elkaar aan. Aan het einde van de dag kiest onze jury de ‘kookclub van Nederland’. Aanmelden kan nog tot en met 22 september 2024! Hieronder stellen we alvast de jury aan je voor.
Juryleden kookwedstrijd
Staat jullie groepsapp roodgloeiend met nieuwe recepten? Komen jullie regelmatig samen om lekker te koken? En willen jullie tegen andere kookclubs strijden om de titel ‘Beste Kookclub van Nederland’? Doe mee aan dé kookclub van Nederland-verkiezing en wie weet winnen jullie fantastische prijzen!
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De kookclub van Nederland-verkiezing
Op zondag 20 oktober 2024 organiseert Foodies in samenwerking met ATAG, WMF en The Farm’s Kitchen’s Kookfabriek de beste kookclub van Nederland-verkiezing. Op deze dag koken jullie een voor-, hoofd- en nagerecht. Die gerechten worden geproefd en bekeken door een ervaren jury.
Zo worden jullie gerechten natúúrlijk geproefd door onze eigen Foodies-chef Willem, maar kijkt tv-kok Sandra Ysbrandy ook met een kritisch oog naar de door jullie gekookte gerechten. Hieronder stellen we de juryleden één voor één voor!
De jury van de kookclub van Nederland verkiezing:
Chef Willem (Foodies Magazine)
Als er iemand weet waar een covergerecht aan moet voldoen, dan is het onze eigen chef Willem wel. Willem heeft in zijn leven al ontelbaarveel covers van Foodies gemaakt en kan in één oogopslag zien of het een geschikte plaat is. Is het lekker? Is het herkenbaar? Begin je als lezer meteen te watertanden als je de foto ziet? Zomaar een paar dingen waar Willem tijdens de verkiezing naar zal kijken.
Sandra Ysbrandy
Je kunt deze gezonde chef onder meer kennen van Life4You en diverse programma’s van Omroep MAX. Sandra is gek op koken en natuurlijke voeding. Ze kookt het liefst met de seizoenen mee en weet dus geen ander hoe je gerechten met het thema ‘seizoensgroenten’ kunt laten stralen. Kun jij haar overtuigen op 20 oktober? Tip: Kookclubs die hun eigen bouillons, mayonaises of sauzen maken hebben bij haar een streepje voor. Pluspunten als jullie het gerecht ook nog mooi presenteren!
Chef Jonathan (The Farm Kitchen)
Jonathan Karpathios is groentechef en ondernemer in hart en nieren. Hij zet zich in voor het koken volgens het Earth’s Own Cuisine. Hierbij gebruik je als chef groenten van het seizoen, verspil je zo min mogelijk en kook je vooral lokaal. Dit past hij toe bij The Farm Kitchen én The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Tijdens de wedstrijd zal hij vooral kijken of jullie lokale, seizoensgebonden producten gebruiken en of jullie zuinig zijn met verspillen. Jonathan denkt naast duurzaam, ook graag out of the box. Dus een gerecht met een toffe twist? Yes, please!
Chef Tim (ATAG)
Chef Tim, werkzaam bij ATAG, ziet koken echt als een ambacht waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Het is zijn passie; hij kookt vanuit zijn hart en ziel en vindt het prachtig om van een basisingrediënt een mooi gerecht te maken. Hij vindt enige kennis over kooktechniek belangrijk voor een chef. Dat is dan ook waar hij op 20 oktober op zal jureren bij de deelnemers.
Onze tips
WIN: diner voor twee in het restaurant van Jamie Oliver in Londen
GEWONNEN: Slowcookerdiner met Sabine van OhMyFoodness
Nu verkrijgbaar: Het Grote Kerstnummer van Foodies
Foodies Christmas Gifts: win elke dag geweldige prijzen
Foodies Christmas Gifts: deze prijzen zijn alleen voor abonnees
Vers van de pers: De KiKa Burger, Apple Pie Granola en meer!
Product van de maand: Tefal AIR pannen
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.