Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Dit zijn de juryleden van de kookclub van Nederland-verkiezing!

Dit zijn de juryleden van de kookclub van Nederland-verkiezing!

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Op 10 maart organiseert Foodies De kookclub van Nederland-verkiezing. Maar liefst 10 kookclubs gaan een gezellige middag koken. Aan het einde van de dag kiest onze jury de 'kookclub van Nederland'. Aanmelden kan nog tot 26 februari 2024! Hieronder stellen we alvast de jury aan je voor.

Staat jullie groepsapp roodgloeiend van nieuwe recepten? Komen jullie regelmatig samen lekker te koken? En willen jullie tijdens een gezellige dag tegen andere kookclubs strijden om de titel ‘Beste Kookclub van Nederland’? Doe mee aan dé kookclub van Nederland-verkiezing en wie weet winnen jullie fantastische prijzen!

De kookclub van Nederland-verkiezing

Op zondag 10 maart 2024 organiseert Foodies in samenwerking met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm’s Kitchen Kookfabriek de beste kookclub van Nederland-verkiezing. Op deze dag koken jullie een voor-, hoofd- en nagerecht in het thema ‘winteroogst’. Die gerechten worden geproefd en bekeken door een ervaren jury.

Zo worden jullie gerechten natúúrlijk geproefd door onze eigen Foodies-chef Willem, maar kijkt tv-kok Sandra Ysbrandy ook met een kritisch oog naar de door jullie gekookte gerechten. Lees alvast waar de jury tijdens de kookclub van Nederland-verkiezing op 10 maart goed op zal letten en kom goed beslagen ten ijs!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De jury van de kookclub van Nederland verkiezing:

Chef Willem, van Foodies

Als er iemand weet waar een covergerecht aan moet voldoen, dan is het onze eigen chef Willem wel. Willem heeft in zijn leven al ontelbaarveel covers van Foodies gemaakt en kan in één oogopslag zien of het een geschikte plaat is. Is het lekker? Is het herkenbaar? Begin je als lezer meteen te watertanden als je de foto ziet? Zomaar een paar dingen waar Willem tijdens de verkiezing op 10 maart naar zal kijken.

Willem van Santen

Sandra Ysbrandy

Je kunt deze gezonde chef onder meer kennen van Life4You en diverse programma’s van Omroep MAX. Sandra is gek op koken en natuurlijke voeding. Ze kookt het liefst met de seizoenen mee en weet dus geen ander hoe je gerechten met het thema ‘winteroogst’ kunt laten stralen. Kun jij haar overtuigen op 10 maart? Tip: Kookclubs die hun eigen bouillons, mayonaises of sauzen maken hebben bij haar een streepje voor. Pluspunten als jullie het gerecht ook nog mooi presenteren!

sandra

Chef Jonathan, van The Farm Kitchen

Jonathan Karpathios is groentechef en ondernemer in hart en nieren. Hij zet zich in voor het koken volgens het Earth’s Own Cuisine. Hierbij gebruik je als chef groenten van het seizoen, verspil je zo min mogelijk en kook je vooral lokaal. Dit past hij toe bij The Farm Kitchen én The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Op 10 maart zal hij vooral kijken of jullie lokale, seizoensgebonden producten gebruiken en of jullie zuinig zijn met verspillen. Jonathan denkt naast duurzaam, ook graag out of the box. Dus een gerecht met een toffe twist? Yes, please!

Chef Jonathan - jury kookclub van Nederland verkiezing

Chef Tim, van ATAG

Chef Tim, werkzaam bij ATAG, ziet koken echt als een ambacht waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Het is zijn passie; hij kookt vanuit zijn hart en ziel en vindt het prachtig om van een basisingrediënt een mooi gerecht te maken. Hij vindt enige kennis over kooktechniek belangrijk voor een chef. Dat is dan ook waar hij op 10 maart op zal jureren bij de deelnemers.

Chef Tim - jury kookclub van Nederland verkiezing

Naast de jury van de kookclub van Nederland verkiezing, nog meer ontdekken? Lees dan ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!