Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Heb jij zin in een gezellige middag samen koken? Meld je aan voor onze kookwedstrijd!

Heb jij zin in een gezellige middag samen koken? Meld je aan voor onze kookwedstrijd!

Advertentie

Na een succesvolle eerste editie keert Foodies' kookwedstrijd terug! Op 10 maart 2024 organiseren wij een dag voor alle kookclubs van Nederland. En jij kan hierbij zijn. Wij vertellen je alles over deze gezellige dag en hoe jij je kan aanmelden met je clubje.

Heb jij zin in een gezellige middag koken met jouw kookvrienden? Trommel je vrienden, familie of collega’s dan op om samen de keuken in te duiken en een leuke dag te beleven. Voor onze kookwedstrijd maak je samen met een team, onder het genot van een hapje en drankje, een voor-, hoofd- én nagerecht.

Aan het einde van deze dag kiezen we een winnaar die zichzelf ‘De kookclub van Nederland’ mag noemen. Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar club mee doen. Je hoeft geen masterchef te zijn! Voor wie eerst een beetje sfeer wil proeven, bekijk de aftermovie van vorig jaar hier.

Hoe doe je mee met Foodies’ kookwedstrijd?

  1. Stuur vóór 26 februari jullie favoriete voorgerecht in en beschrijf wat jullie voorgerecht zo lekker maakt.
  2. Hoor op 29 februari of jij en je kookclub uitgenodigd zijn om op 10 maart samen te gaan koken bij Foodies kookwedstrijd
  3. Is jouw kookclub uitgenodigd? Dan zien we jullie in Utrecht!

Meer weten? Lees gauw verder! 

Of meld je direct aan voor de kookclub wedstrijd

Wat gaan we op 10 maart doen?

Voor de kookwedstrijd van Foodies, die we samen met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm Kitchen Kookfabriek organiseren, kook je samen onder het genot van een hapje en drankje een voor-, hoofd- en nagerecht.

  • De eerste opdracht is direct ook de eerste gang! Kook met je eigen team jullie favoriete voorgerecht. Creativiteit en originaliteit worden gewaardeerd, maar vergeet niet: smaak is koning! Jullie krijgen hiervoor 65 minuten de tijd.
  • De tweede opdracht is een verrassingsopdracht. Jullie team zal een hoofdgerecht creëren met winterse ingrediënten, maar jullie weten deze ingrediënten pas wanneer de opdracht begint. Of te wel, een black box challenge, bekend van het programma Masterchef. Jullie krijgen hiervoor 90 minuten de tijd.
  • Bij de derde en laatste opdracht gaat ieder team een identiek nagerecht bereiden. Elk team maakt hetzelfde nagerecht, volgt dezelfde bereidingswijze en kookt met exact dezelfde ingrediënten. Deze ronde is vergelijkbaar met de technische ronde van Heel Holland Bakt. Jullie krijgen hiervoor 60 minuten de tijd.

In alle rondes worden jullie gerechten beoordeeld door een panel van juryleden. Zij zullen elk gerecht een score toekennen, wat na drie rondes resulteert in een eindscore die bepaalt wie dé beste Kookclub van Nederland is.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Thema: winteroogst

Het is een hot item; vegetarisch koken. Steeds meer mensen krijgen aandacht voor het milieu en koken weer als vanouds zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Misschien heb jij zelfs een eigen moestuin? Het thema van deze Kookclub van Nederland-verkiezing is dan ook ‘winteroogst’. Zorg er dus voor dat het hoofdgerecht dat jullie inzenden aan deze twee elementen voldoet: het gerecht is vegetarisch én sluit aan bij het seizoen.

kookblub

Hoe doe je mee?

Is deze wedstrijd op jullie lijven geschreven? Meld jullie dan uiterlijk 26 februari 2024 hier aan! Stuur jullie favoriete voorgerecht in en beschrijf wat dit gerecht zo lekker maakt. Een foto inzenden kan natuurlijk ook.

Uit alle inzendingen kiezen we 10 kookclubs* die op 10 maart 2024 gaan koken in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht. De deelnemende kookclubs krijgen op 29 februari 2024 bericht of zij met de kookwedstrijd mee mogen doen.

Meld je aan voor de kookclub wedstrijd

*Per kookclub geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Er is geen maximum. Per ronde (voor-, hoofd- en nagerecht) kunnen max. 8 mensen koken. Jullie bepalen zelf wie wanneer kookt.

kookwedstrijd foodies

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!