
We kennen het allemaal: die momenten waarop je even niet meer weet wat je moet koken. Inspiratie lijkt ver te zoeken en tussen alle recepten zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen! Elke maand verzamelen wij jullie meest gezochte Foodies recepten, zodat je altijd een smakelijke oplossing hebt.
Lees verder na de advertentie
Meest gezochte recepten februari
Februari mag dan de kortste maand van het jaar zijn, maar qua eten heeft hij genoeg te bieden! Terwijl we nog midden in de winter zitten, zoeken we massaal naar hartverwarmende gerechten en voedzaam comfortfood. Tegelijkertijd brengt Valentijnsdag een vleugje romantiek in de keuken, waardoor we op zoek gaan naar inspirerende recepten om onze geliefden te verrassen. En laten we de traditionele gerechten rond carnaval niet vergeten!
Maar welke recepten zijn nu écht populair in februari? Welke gerechten worden het meest opgezocht en klaargemaakt? Van dampende stoofgerechten tot verleidelijke chocoladetoetjes – we duiken in de meest gezochte recepten van deze maand en laten zien welke smaken ons nu het meest verleiden in een top 10-overzicht.
Meest gezochte recepten

Roti kip masala
Wie de Surinaamse keuken ook maar een beetje kent, weet: aan roti kan maar weinig tippen. Met deze roti kip masala zet je de tokoklassieker zelf op tafel, en dat is een stuk makkelijker dan je zou denken. Het intense aroma waarmee de keuken zich zal vullen, krijg je er gratis bij.

Groene shakshuka
Dit recept kost minimale inzet en geeft je toch maximaal resultaat. Heerlijk op de doordeweekse dagen; deze groene maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel!

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter
Yotam Ottolenghi: “Dit recept is geïnspireerd op kousa b’laban, een Levantijns gerecht van gevulde minicourgettes die in yoghurt worden gekookt. In deze simpele versie worden de yoghurtsaus en de gegrilde courgettes afzonderlijk bereid, en dan geserveerd met een snel gemaakte saffraanboter om erover te sprenkelen.”

Viral Hot Apple Crumble
Een apple crumble is de perfecte toevoeging over eigenlijk elke zoete lekkernij. Met dit makkelijke recept maak jij de populaire TikTok-trend helemaal zelf!

Flatbreadpizza met gerookte zalm
Flatbread was een veelbesproken onderwerp in februari, dus dit recept voor een pizza kon natuurlijk niet missen in de top 10! Varieer met je favoriete toppings en geef er een geheel eigen twist aan.
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

De allerbeste tosti aller tijden
Dit recept komt uit het het boek van Job & Perry: ‘Een klootzak-proof kookboek‘. De heren aan het woord over deze onweerstaanbare tosti: “Ja ja… ‘allerbeste tosti aller tijden’… dit klinkt heel tof natuurlijk. Nu zullen er genoeg mensen zijn die vinden van niet, dat kan. Praatjes vullen geen gaatjes, deze tosti wel. Pantosti for the win!”

Gnocchi met champignons en parmezaan
Deze heerlijke gnocchi met champignons en een flinke laag Parmezaanse kaas zijn op en top comfortfood.

Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone
Tijm en amandel zijn een heerlijke combinatie. Samen met de frisheid van de citroen is het een feestje bij elke hap.

Traditionele tom kha kai soep met kip
Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze.

Italiaanse minestronesoep van oma Jetty
Soep maken als een Italiaanse nonna? Met dit recept maak je Italiaanse minestronesoep net als oma Jetty van oma’s soep.
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Onze tips

25+ avondeten recepten voor elke dag

Snel avondeten: 15x recepten binnen 15 minuten

Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag

3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten

Snelle eenpansgerechten: 5x recepten

Dit is dé lekkerste uitgave van Foodies ooit: chocolade & karamel

Starbucks zet nieuwe smaak op het menu

Bitterballen uit de airfryer: net zo krokant als uit de frituur?
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.