Lees verder onder de advertentie
Wat eten we vanavond?
Lees verder onder de advertentie
Zit jij ook bijna dagelijks met de vraag ‘wat eten we vanavond?’ in je hoofd? Dan heb je vast ook een groot repertoire aan recepten in je koppie zitten. De een waarschijnlijk nog lekkerder dan de ander. Maar op het moment dat je boodschappen moet doen, ben je deze hoofdgerechten vaak zo weer vergeten. Pak er op dat soort momenten dit handige lijstje bij en laat je inspireren door deze lekkere recepten die antwoord geven op de vraag: wat eten we vanavond?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Avondeten recepten
De lekkerste recepten voor het avondeten in het weekend hebben we verzameld in een lekker lijstje. We updaten ‘m regelmatig, zo kun jij een tijdje vooruit met heerlijke recepten! Inspiratie nodig voor doordeweeks? Check dan ons fijne weekmenu.
Gnocchi met blauwe kaas, salie en zoete uien
Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met blauwe kaas en salie staat namelijk al binnen 25 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!
Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven
Een traybake is ideaal op de dagen dat je wat minder tijd hebt en/of niet goed weet wat je nou weer op tafel moet zetten. Je kan het namelijk maken met de restjes die je nog hebt. En het beste? De oven doet het meeste werk. Dit recept met kip is bij ons favoriet.
Erwtensoep (snert)
Een typisch wintergerecht? Dat is erwtensoep, een soort snert maar net even anders. Want snert is pas snert als er varkensvlees én een beetje geduld in zit. Na het koken laat je deze wintersoep namelijk eerst een dag staan. Weinig tijd? Dan eet je het gewoon als erwtensoep. Met dit recept kun je beide kanten op!
Cajunzalm met koolsalade
Fish & chips, de gezondere versie. Wie ovenfriet gebruikt, is helemaal goed bezig want dat bevat net wat minder vet maar is minstens net zo lekker. De erwtjes mag je niet vergeten. Het zoete maakt het geheel helemaal af.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Pollo potentina (pittige kip)
Pollo potentina is Italiaans voor pittige kip. En laat dat nou precies dit gerecht omschrijven. Houd jij stiekem toch niet zo van spicy? Voeg dan gewoon wat minder rode peper toe.
Aubergineparmigiana
Een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet. Dat is niet verrassend want het gerecht is gezond, lekker en makkelijk te maken. Zeker met dit fantastische recept! Door deze stap-voor-stap op te volgen, kan het haast niet mislukken.
Pompoensoep met hartige granola
Een supermakkelijk recept dat binnen een handomdraai op tafel staat. En perfect om je granola wat vaker te gebruiken!
Klassieke cheeseburger
Niks zo lekker als een goede hamburger. Maar dan wel met kaas, want kaas=baas. Een plakje cheddar maakt het geheel lekker smeuïg en dat is precies wat je bij een vette hap wilt. Al kan je de burger natuurlijk beleggen met wat jij lekker vind.
Tagliatelle met geroosterde pompoen, kastanje, salie en hazelnoot
Pompoen en salie zijn een match made in heaven. Doe er nog wat noten bij, schep het op je pasta en je hebt binnen de kortste tijd een overheerlijke maaltijd op tafel!
Naan met pittige kip en doperwten
Naan kan je bij de curry serveren of beleggen met toppings naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit lekkere recept met kip en doperwten? Met wat frisse muntsaus is dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.
Bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas
De herfst is geen herfst zonder pompoen. Met sjalotjes, rozemarijn en zachte geitenkaas staat dit recept binnen een klein uur op tafel.
Gehaktballen in aromatische bouillon
Hoe maak je gehaktballen nog lekkerder? Door ze te combineren met deze smaakvolle bouillon! Eet de vulling met stokjes, terwijl je de soep opslurpt.
Curry ramen
Een goedgevulde soep is altijd goed. Deze variant is waarschijnlijk net wat spannender dan de versie die je normaal gesproken maakt. Dat betekent niet dat-ie lastig te maken is, bekijk het recept maar snel.
Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille
Alan: “Zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto. Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille.”
Snelle garnalentaco’s
Veel vlugger dan dit wordt het niet. Deze taco’s staan namelijk al in tien minuten op tafel. Zet de timer maar aan, want wij garanderen je dat jij dit ook zo snel kan. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten snijden en mengen en de garnalen bakken.
Gnocchi met blauwe kaas, salie en zoete uien
Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met blauwe kaas en salie staat namelijk al binnen 25 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!
Ingrediënten
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
- 4 kleine witte uien (in kwarten)
- 2 el balsamico
- 100 ml groentebouillon
- 2 takjes verse salie
- 400 g koelverse gnocchi
- 150 g gorgonzola (verkruimeld)
- 50 g pijnboompitten
Bereiding
Verhit de boter en de olijfolie in een ruime braadpan en bak de uien op middelhoog vuur in ca. 10 minuten lekker goudbruin en zacht. Keer ze af en toe voorzichtig om zodat beide snijkanten mooi gebakken worden.
Verwarm de oven voor op de grillstand. Voeg de balsamico toe aan de uien en laat ze kort karamelliseren. Blus af met de groentebouillon en voeg de salie en de gnocchi toe. Breng aan de kook en laat ca. 1 minuut goed doorkoken zodat de gnocchi gaar en warm zijn. Aan het eind mag de bouillon mooi ingekookt zijn zodat het een lekker plakkerige saus is.
Verdeel de gorgonzola eroverheen. Bestrooi met de pijnboompitten en zet het geheel onder de hete grill in de oven. Neem uit de oven als de kaas gesmolten is en de pijnboompitten mooi goudbruin geroosterd zijn.
Receptuur en fotografie: Willem van Santen
Onze tips
25+ avondeten recepten voor elke dag
Gnocchi: 15x recepten die je vanavond wil maken
Goedkope recepten: heerlijk avondeten voor iedere dag
15+ de beste recepten voor je date night
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie