Advertentie
Wat eten we vanavond?
Zit jij ook de hele dag met de vraag ‘wat eten we vanavond?’ in je hoofd? Dan heb je vast ook een groot repertoire aan recepten in je koppie zitten. De een waarschijnlijk nog lekkerder dan de ander. Maar op het moment dat je boodschappen moet doen, ben je deze hoofdgerechten vaak zo weer vergeten. Pak er op dat soort momenten dit handige lijstje bij en laat je inspireren door deze lekkere recepten die antwoord geven op de vraag: wat eten we vanavond?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Avondeten recepten
De lekkerste recepten voor het avondeten in het weekend hebben we verzameld in een lekker lijstje. We updaten ‘m regelmatig, zo kun jij een tijdje vooruit met heerlijke recepten! Inspiratie nodig voor doordeweeks? Check dan ons fijne weekmenu.
Gnocchi met champignons en parmezaan
Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met champignons en parmezaan staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!
Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven
Een traybake is ideaal op de dagen dat je wat minder tijd hebt en/of niet goed weet wat je nou weer op tafel moet zetten. Je kan het namelijk maken met de restjes die je nog hebt. En het beste? De oven doet het meeste werk. Dit recept met kip is bij ons favoriet.
Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje
Voor veel Japanners is misosoep de uitkomst wanneer ze geen antwoord weten op de vraag ‘wat eten we vanavond’. Een misosoep is namelijk zo gemaakt en de meeste ingrediënten hebben ze standaard in huis. Jij ook?
Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten
Fish & chips, de gezondere versie. Wie ovenfriet gebruikt, is helemaal goed bezig want dat bevat net wat minder vet maar is minstens net zo lekker. De erwtjes mag je niet vergeten. Het zoete maakt het geheel helemaal af.
Pollo potentina (pittige kip)
Pollo potentina is Italiaans voor pittige kip. En laat dat nou precies dit gerecht omschrijven. Houd jij stiekem toch niet zo van spicy? Voeg dan gewoon wat minder rode peper toe.
Aubergineparmigiana
Een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet. Dat is niet verrassend want het gerecht is gezond, lekker en makkelijk te maken. Zeker met dit fantastische recept! Door deze stap-voor-stap op te volgen, kan het haast niet mislukken.
Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto
Wanneer Italianen niet weten wat ze vanavond eten dan maken ze minestrone. Deze soep kan je namelijk maken met de restjes die je nog hebt. Wortels, tomaten en aubergine over? Het kan er allemaal in! Of houd gewoon het onderstaande recept:
Klassieke cheeseburger
Niks zo lekker als een goede hamburger. Maar dan wel met kaas, want kaas=baas. Een plakje cheddar maakt het geheel lekker smeuïg en dat is precies wat je bij een vette hap wilt. Al kan je de burger natuurlijk beleggen met wat jij lekker vind.
Lasagne met zalm en garnalen
Wie lasagne wilt maken denkt waarschijnlijk gelijk aan het klassieke recept met gehakt en tomaat. Maar heb je al weleens een lasagne met vis geprobeerd? In dit recept combineren we zalm en garnalen. In combinatie met de romige vulling een match made in heaven.
Naan met pittige kip en doperwten
Naan kan je bij de curry serveren of beleggen met toppings naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit lekkere recept met kip en doperwten? Met wat frisse muntsaus is dit gerecht een feestje voor je smaakpupillen.
Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes
De meeste recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar wanneer je gnocchi en room met elkaar combineert, weet je zeker dat het een gerecht is om verliefd op te worden. Voeg ook nog wat erwten en spek toe en je avond kan niet meer stuk.
Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas
Hoe maak je gehaktballen nog lekkerder? Door ze met kaas te vullen! In deze ballen stoppen we een mix van mozzarella en cheddar. Dat maakt ze lekker smeuïg.
Noedelsoep met steranijs en steak
Een goedgevulde soep is altijd goed. Deze variant met steranijs en steak is waarschijnlijk net wat spannender dan de versie die je normaal gesproken maakt. Dat betekent niet dat-ie lastig te maken is, bekijk het recept maar snel.
Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa
Deze groene risotto ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Doordat je groenten fijnmaalt tot groene saus, heeft niemand door dat je stiekem onwijs veel vitamines binnenkrijgt. Dat maakt dit gerecht ook heel geschikt voor kinderen, al kan je bij moeilijke eters de krabsalsa beter weglaten.
Snelle garnalentaco’s
Veel vlugger dan dit wordt het niet. Deze taco’s staan namelijk al in tien minuten op tafel. Zet de timer maar aan, want wij garanderen je dat jij dit ook zo snel kan. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten snijden en mengen en de garnalen bakken.
Gnocchi met champignons en parmezaan
Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met champignons en parmezaan staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!
Ingrediënten
- 50 g boter
- 400 g kastanjechampignons (in plakjes)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 tl rozemarijn (fijngehakte)
- 0,5 tl gerookte paprikapoeder (hot)
- 500 g koelverse gnocchi
- 100 g crème fraîche
- 50 g parmezaan (fijngeraspt om te serveren)
Bereiding
Verhit een klontje boter in een pan en bak er de champignons met ½ tl zout goudbruin en zacht in. Voeg de rest van de boter, de knoflook en de rozemarijn toe en fruit 4-5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met zwarte peper. Houd warm.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en roer de gnocchi door het champignonmengsel. Verdeel de gnocchi over drie diepe borden en maak af met de crème fraîche, meer versgemalen zwarte peper en de parmezaan.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies
Onze tips
25+ avondeten recepten voor elke dag
13 heerlijke gnocchi recepten die je vanavond wil maken
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
15+ de beste recepten voor je date night
Tarte Tatin: heerlijke variaties op de Franse klassieker
Recept tarte tatin: tips voor de perfecte taart
5x de lekkerste brownie recepten
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.