Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Gnocchi met blauwe kaas

Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag

Wat eten we vanavond? Als jij het jezelf niet afvraagt dan vraagt iemand anders het je wel. Het is een vraag die mij de hele dag door bezig kan houden. Want er zijn zo veel lekkere recepten om uit te kiezen! Om het wat makkelijker te maken, heb ik mijn favoriete avondeten recepten voor jou verzameld. Doe er je voordeel mee!

Wat eten we vanavond?

Lees verder onder de advertentie

Zit jij ook bijna dagelijks met de vraag ‘wat eten we vanavond?’ in je hoofd? Dan heb je vast ook een groot repertoire aan recepten in je koppie zitten. De een waarschijnlijk nog lekkerder dan de ander. Maar op het moment dat je boodschappen moet doen, ben je deze hoofdgerechten vaak zo weer vergeten. Pak er op dat soort momenten dit handige lijstje bij en laat je inspireren door deze lekkere recepten die antwoord geven op de vraag: wat eten we vanavond?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Avondeten recepten

De lekkerste recepten voor het avondeten in het weekend hebben we verzameld in een lekker lijstje. We updaten ‘m regelmatig, zo kun jij een tijdje vooruit met heerlijke recepten! Inspiratie nodig voor doordeweeks? Check dan ons fijne weekmenu.

Gnocchi met blauwe kaas

Gnocchi met blauwe kaas, salie en zoete uien

Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met blauwe kaas en salie staat namelijk al binnen 25 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!

Naar het recept
Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven

Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven

Een traybake is ideaal op de dagen dat je wat minder tijd hebt en/of niet goed weet wat je nou weer op tafel moet zetten. Je kan het namelijk maken met de restjes die je nog hebt. En het beste? De oven doet het meeste werk. Dit recept met kip is bij ons favoriet.

Naar het recept
snert

Erwtensoep (snert)

Een typisch wintergerecht? Dat is erwtensoep, een soort snert maar net even anders. Want snert is pas snert als er varkensvlees én een beetje geduld in zit. Na het koken laat je deze wintersoep namelijk eerst een dag staan. Weinig tijd? Dan eet je het gewoon als erwtensoep. Met dit recept kun je beide kanten op!

Naar het recept
Cajunzalm met koolsalade

Cajunzalm met koolsalade

Fish & chips, de gezondere versie. Wie ovenfriet gebruikt, is helemaal goed bezig want dat bevat net wat minder vet maar is minstens net zo lekker. De erwtjes mag je niet vergeten. Het zoete maakt het geheel helemaal af.

Naar het recept

Tip!

Pollo-potentina-pittige-kip

Pollo potentina (pittige kip)

Pollo potentina is Italiaans voor pittige kip. En laat dat nou precies dit gerecht omschrijven. Houd jij stiekem toch niet zo van spicy? Voeg dan gewoon wat minder rode peper toe.

Naar het recept
aubergine krokant

Aubergineparmigiana

Een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet. Dat is niet verrassend want het gerecht is gezond, lekker en makkelijk te maken. Zeker met dit fantastische recept! Door deze stap-voor-stap op te volgen, kan het haast niet mislukken.

Naar het recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Een supermakkelijk recept dat binnen een handomdraai op tafel staat. En perfect om je granola wat vaker te gebruiken!

Naar het recept
junkfood klassieke cheeseburger

Klassieke cheeseburger

Niks zo lekker als een goede hamburger. Maar dan wel met kaas, want kaas=baas. Een plakje cheddar maakt het geheel lekker smeuïg en dat is precies wat je bij een vette hap wilt. Al kan je de burger natuurlijk beleggen met wat jij lekker vind.

Naar het recept
De buitenkeuken: tagliatelle met geroosterde pompoen, kastanje, salie en hazelnoot

Tagliatelle met geroosterde pompoen, kastanje, salie en hazelnoot

Pompoen en salie zijn een match made in heaven. Doe er nog wat noten bij, schep het op je pasta en je hebt binnen de kortste tijd een overheerlijke maaltijd op tafel!

Naar het recept
Naanbrood met pittige kip en doperwten

Naan met pittige kip en doperwten

Naan kan je bij de curry serveren of beleggen met toppings naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit lekkere recept met kip en doperwten? Met wat frisse muntsaus is dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.

Naar het recept
pompoenrol

Bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas

De herfst is geen herfst zonder pompoen. Met sjalotjes, rozemarijn en zachte geitenkaas staat dit recept binnen een klein uur op tafel.

Naar het recept
Gehaktballen in aromatische bouillon

Gehaktballen in aromatische bouillon

Hoe maak je gehaktballen nog lekkerder? Door ze te combineren met deze smaakvolle bouillon! Eet de vulling met stokjes, terwijl je de soep opslurpt.

Naar het recept
Curry ramen

Curry ramen

Een goedgevulde soep is altijd goed. Deze variant is waarschijnlijk net wat spannender dan de versie die je normaal gesproken maakt. Dat betekent niet dat-ie lastig te maken is, bekijk het recept maar snel.

Naar het recept
foolproof uit één pan Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Alan: “Zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto. Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille.”

Naar het recept
Snelle garnalentaco’s

Snelle garnalentaco’s

Veel vlugger dan dit wordt het niet. Deze taco’s staan namelijk al in tien minuten op tafel. Zet de timer maar aan, want wij garanderen je dat jij dit ook zo snel kan. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten snijden en mengen en de garnalen bakken.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Gnocchi met blauwe kaas

Gnocchi met blauwe kaas, salie en zoete uien

Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met blauwe kaas en salie staat namelijk al binnen 25 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 kleine witte uien (in kwarten)
  • 2 el balsamico
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 takjes verse salie
  • 400 g koelverse gnocchi
  • 150 g gorgonzola (verkruimeld)
  • 50 g pijnboompitten

Bereiding

  1. Verhit de boter en de olijfolie in een ruime braadpan en bak de uien op middelhoog vuur in ca. 10 minuten lekker goudbruin en zacht. Keer ze af en toe voorzichtig om zodat beide snijkanten mooi gebakken worden.

  2. Verwarm de oven voor op de grillstand. Voeg de balsamico toe aan de uien en laat ze kort karamelliseren. Blus af met de groentebouillon en voeg de salie en de gnocchi toe. Breng aan de kook en laat ca. 1 minuut goed doorkoken zodat de gnocchi gaar en warm zijn. Aan het eind mag de bouillon mooi ingekookt zijn zodat het een lekker plakkerige saus is.

  3. Verdeel de gorgonzola eroverheen. Bestrooi met de pijnboompitten en zet het geheel onder de hete grill in de oven. Neem uit de oven als de kaas gesmolten is en de pijnboompitten mooi goudbruin geroosterd zijn.

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!