Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa

Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag

Advertentie

Wat eten we vanavond? Als jij het jezelf niet afvraagt dan vraagt iemand anders het je wel. Het is een vraag die mij de hele dag door bezig kan houden. Want er zijn zo veel lekkere recepten om uit te kiezen! Om het wat makkelijker te maken, heb ik mijn favoriete avondeten recepten voor jou verzameld. Doe er je voordeel mee!

Wat eten we vanavond?

Zit jij ook de hele dag met de vraag ‘wat eten we vanavond?’ in je hoofd? Dan heb je vast ook een groot repertoire aan recepten in je koppie zitten. De een waarschijnlijk nog lekkerder dan de ander. Maar op het moment dat je boodschappen moet doen, ben je deze hoofdgerechten vaak zo weer vergeten. Pak er op dat soort momenten dit handige lijstje bij en laat je inspireren door deze lekkere recepten die antwoord geven op de vraag: wat eten we vanavond?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Avondeten recepten

De lekkerste recepten voor het avondeten in het weekend hebben we verzameld in een lekker lijstje. We updaten ‘m regelmatig, zo kun jij een tijdje vooruit met heerlijke recepten! Inspiratie nodig voor doordeweeks? Check dan ons fijne weekmenu.

Gnocchi met champignons en parmezaan

Gnocchi met champignons en parmezaan

Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met champignons en parmezaan staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!

Naar het recept
Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven

Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven

Een traybake is ideaal op de dagen dat je wat minder tijd hebt en/of niet goed weet wat je nou weer op tafel moet zetten. Je kan het namelijk maken met de restjes die je nog hebt. En het beste? De oven doet het meeste werk. Dit recept met kip is bij ons favoriet.

Naar het recept
Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Voor veel Japanners is misosoep de uitkomst wanneer ze geen antwoord weten op de vraag ‘wat eten we vanavond’. Een misosoep is namelijk zo gemaakt en de meeste ingrediënten hebben ze standaard in huis. Jij ook?

Naar het recept
recepten met bier Kabeljauw in bierbeslag

Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten

Fish & chips, de gezondere versie. Wie ovenfriet gebruikt, is helemaal goed bezig want dat bevat net wat minder vet maar is minstens net zo lekker. De erwtjes mag je niet vergeten. Het zoete maakt het geheel helemaal af.

Naar het recept
Pollo-potentina-pittige-kip

Pollo potentina (pittige kip)

Pollo potentina is Italiaans voor pittige kip. En laat dat nou precies dit gerecht omschrijven. Houd jij stiekem toch niet zo van spicy? Voeg dan gewoon wat minder rode peper toe.

Naar het recept
aubergine krokant

Aubergineparmigiana

Een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet. Dat is niet verrassend want het gerecht is gezond, lekker en makkelijk te maken. Zeker met dit fantastische recept! Door deze stap-voor-stap op te volgen, kan het haast niet mislukken.

Naar het recept
prei minestrone

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Wanneer Italianen niet weten wat ze vanavond eten dan maken ze minestrone. Deze soep kan je namelijk maken met de restjes die je nog hebt. Wortels, tomaten en aubergine over? Het kan er allemaal in! Of houd gewoon het onderstaande recept:

Naar het recept
junkfood klassieke cheeseburger

Klassieke cheeseburger

Niks zo lekker als een goede hamburger. Maar dan wel met kaas, want kaas=baas. Een plakje cheddar maakt het geheel lekker smeuïg en dat is precies wat je bij een vette hap wilt. Al kan je de burger natuurlijk beleggen met wat jij lekker vind.

Naar het recept
Lasagne met zalm en garnalen

Lasagne met zalm en garnalen

Wie lasagne wilt maken denkt waarschijnlijk gelijk aan het klassieke recept met gehakt en tomaat. Maar heb je al weleens een lasagne met vis geprobeerd? In dit recept combineren we zalm en garnalen. In combinatie met de romige vulling een match made in heaven. 

Naar het recept
Naanbrood met pittige kip en doperwten

Naan met pittige kip en doperwten

Naan kan je bij de curry serveren of beleggen met toppings naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit lekkere recept met kip en doperwten? Met wat frisse muntsaus is dit gerecht een feestje voor je smaakpupillen.

Naar het recept
weekmenu Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

De meeste recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar wanneer je gnocchi en room met elkaar combineert, weet je zeker dat het een gerecht is om verliefd op te worden. Voeg ook nog wat erwten en spek toe en je avond kan niet meer stuk.

Naar het recept
Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas

Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas

Hoe maak je gehaktballen nog lekkerder? Door ze met kaas te vullen! In deze ballen stoppen we een mix van mozzarella en cheddar. Dat maakt ze lekker smeuïg.

Naar het recept
Noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak

Een goedgevulde soep is altijd goed. Deze variant met steranijs en steak is waarschijnlijk net wat spannender dan de versie die je normaal gesproken maakt. Dat betekent niet dat-ie lastig te maken is, bekijk het recept maar snel.

Naar het recept
Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa

Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa

Deze groene risotto ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Doordat je groenten fijnmaalt tot groene saus, heeft niemand door dat je stiekem onwijs veel vitamines binnenkrijgt. Dat maakt dit gerecht ook heel geschikt voor kinderen, al kan je bij moeilijke eters de krabsalsa beter weglaten.

Naar het recept
Snelle garnalentaco’s

Snelle garnalentaco’s

Veel vlugger dan dit wordt het niet. Deze taco’s staan namelijk al in tien minuten op tafel. Zet de timer maar aan, want wij garanderen je dat jij dit ook zo snel kan. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten snijden en mengen en de garnalen bakken.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Gnocchi met champignons en parmezaan

Gnocchi met champignons en parmezaan

Dit is de ideale maaltijd om te maken na een drukke dag. Deze gnocchi met champignons en parmezaan staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel. Door de deegkussentjes in de pan te bakken, worden ze lekker krokant. Probeer maar!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 400 g kastanjechampignons (in plakjes)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 tl rozemarijn (fijngehakte)
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder (hot)
  • 500 g koelverse gnocchi
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g parmezaan (fijngeraspt om te serveren)

Bereiding

  1. Verhit een klontje boter in een pan en bak er de champignons met ½ tl zout goudbruin en zacht in. Voeg de rest van de boter, de knoflook en de rozemarijn toe en fruit 4-5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met zwarte peper. Houd warm.

  2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en roer de gnocchi door het champignonmengsel. Verdeel de gnocchi over drie diepe borden en maak af met de crème fraîche, meer versgemalen zwarte peper en de parmezaan.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!