Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Doe je mee met onze kookwedstrijd? Deze prijzen kun je winnen!

Doe je mee met onze kookwedstrijd? Deze prijzen kun je winnen!

Advertentie

Na een succesvolle u003ca href=u0022https://www.foodiesmagazine.nl/trends/gespot/zomeroogst-strijd-dit-is-de-beste-kookclub-van-nederland/u0022 target=u0022_blanku0022 rel=u0022noopeneru0022u003eeerste editieu003c/au003e keert Foodies’ kookwedstrijd terug! Op 10 maart 2024 organiseren wij een dag voor alle kookclubs van Nederland. Benieuwd hoe jij je kan aanmelden en wat je kan winnen? Lees snel verder voor alle informatie en prijzen!

Wil je meedoen met onze kookwedstrijd op 10 maart 2024? Goed idee! Samen met jouw kookclub maak je kans op te gekke prijzen en ontvang je tips van de beste chefs. De deelname is volledig gratis en tijdens de dag ontvang je een lunch.

Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar kookclub meedoen. Je hoeft geen masterchef te zijn! Deze dag is geschikt voor kookclubs die zin hebben in een ontzettend leuke middag vol eten, uitdaging én plezier. Voor wie eerst een beetje sfeer wil proeven, bekijk de aftermovie van vorig jaar hier.

Deze prijzen kun je winnen

De eerste prijs

Natuurlijk koken jullie niet om niks: naast een leuke dag krijgt de winnende kookclub óók een culinaire avond cadeau. De eerste prijs is namelijk een etentje bij sterrenzaak Triptyque in Wateringen voor de hele groep. Vorig jaar ontvingen eigenaars Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz voor het eerst een groene Michelinster, die staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Niet voor niets, want groente speelt de absolute hoofdrol in de kookcarrière van Niven.

Groente Menu's: Niven & Virginie

De tweede prijs

De tweede prijs is een masterclass van The Farm Kitchen’s Kookfabriek onder leiding van een bekende chef! Het gehele kookclubje wordt ontvangen met een glas prosecco waarna de korte demonstratie van de desbetreffende chef start. Daarna wordt er samen een 4-gangen menu gekookt en gegeten.

kookfabriek

De derde prijs

De winnaars van het brons krijgen elk een prachtige pan van WMF (t.w.v. €199,-) cadeau. Met deze multi-inzetbare pan kun je koken, stomen, roosteren, braden en smoren. Bijkomend voordeel: door je gerechten te stomen blijven de vitamines, het aroma en de kleur van de ingrediënten beter behouden. Of het nu gaat om vis, groenten of vlees, ze blijven hierin op een gezonde manier heerlijk op smaak!

pan van WMF

Hoe doe je mee met Foodies’ kookwedstrijd?

Voor de kookwedstrijd van Foodies, die we samen met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm Kitchen Kookfabriek organiseren, kook je samen onder het genot van een hapje en drankje een voor-, hoofd- en nagerecht. Het enige wat je van tevoren hoeft te doen, is je aanmelden:

  1. Stuur vóór 26 februari jullie favoriete voorgerecht in en beschrijf wat jullie voorgerecht zo lekker maakt.
  2. Hoor op 29 februari of jij en je kookclub uitgenodigd zijn om op 10 maart samen te gaan koken bij Foodies kookwedstrijd
  3. Is jouw kookclub uitgenodigd? Dan zien we jullie in Utrecht!

Meer weten? Lees gauw verder! 

kookfabriek

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Thema: winteroogst

Het is een hot item; vegetarisch koken. Steeds meer mensen krijgen aandacht voor het milieu en koken weer als vanouds zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Misschien heb jij zelfs een eigen moestuin? Het thema van deze kookclub van Nederland-verkiezing is dan ook ‘winteroogst’. Zorg er dus voor dat het hoofdgerecht dat jullie inzenden aan deze twee elementen voldoet: het gerecht is vegetarisch én sluit aan bij het seizoen.

winteroogst

Aanmelden

Is deze wedstrijd op jullie lijven geschreven? Meld jullie dan uiterlijk 26 februari 2024 hier aan! Stuur jullie favoriete voorgerecht in en beschrijf wat dit gerecht zo lekker maakt. Een foto inzenden kan natuurlijk ook.

Uit alle inzendingen kiezen we 8 kookclubs* die op 10 maart 2024 gaan koken in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht. De deelnemende kookclubs krijgen op 29 februari 2024 bericht of zij met de kookwedstrijd mee mogen doen.

*Per kookclub geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Er is geen maximum. Per ronde (voor-, hoofd- en nagerecht) kunnen max. 8 mensen koken. Jullie bepalen zelf wie wanneer kookt.

kookwedstrijd winter

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!