
Dan hebben we het over het nieuwe boek van sterrenchef Niven Kunz en zijn vriendin Virginie van Bronckhorst-Kunz. Ze hebben samen weer een prachtig exemplaar uitgebracht: Simply Good. Wij waren bij de boeklancering en geven je alvast een inkijkje in het boek!
Lees verder na de advertentie
Nieuw kookboek Simply Good
Chef-kok Niven Kunz en zijn partner Virginie van Bronckhorst-Kunz bewijzen het weer: afgelopen week is hun nieuwste kookboek Simply Good gelanceerd en wij zijn groot fan. Dit boek laat zien dat koken op sterrenniveau helemaal niet ingewikkeld of moeilijk hoeft te zijn en dat je met simpele ingrediënten prachtige creaties kunt maken. Met Simply Good laten ze zien dat je kunt koken voor elke gelegenheid. Benieuwd naar het boek? Lees dan snel verder!

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Niven Kunz en Virginie Bronckhorst-Kunz
Niven en Virginie zijn een culinair powerkoppel in Nederland. Niven is vooral bekend vanwege zijn groentegerichte kookstijl en zijn verdeling van groenten (80%) en vis/vlees (20%) in zijn gerechten. Hij werd al op jonge leeftijd bekroond met een Michelinster voor zijn restaurant NIVEN in Rijswijk, waar hij zijn liefde voor groenten en lokale, seizoensgebonden ingrediënten liet zien.
Virginie van Bronckhorst-Kunz is zijn geliefde partner en ook actief in de culinaire wereld. Naast haar baan als huisarts, runnen ze samen hun Restaurant Triptyque in Wateringen, welke in 2022 werd bekroond met een groene Michelinster, en eind 2024 volgde de felbegeerde Michelinster. Maar dat ook thuis op sterrenniveau gekookt kan worden, bewijzen zij met hun nieuwste kookboek: Simply good. Koken voor elke gelegenheid.

Simply Good: groenten in de hoofdrol
In het nieuwe kookboek staan 66 heerlijke en toegankelijke recepten die voor elke thuiskok te maken zijn. Zo kun je alles vinden voor borrelhappen, uitgebreide (chique) diners, brunch en makkelijke doordeweekse gerechten. Met prachtige foto’s en uitgebreide stappen, weet jij voor elke gelegenheid een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Ook hier krijgen groentes weer de hoofdrol en worden ze omgetoverd tot prachtige creaties. ‘Simply good. Koken voor elke gelegenheid’ is het perfecte kookboek voor elke thuiskok die houdt van toegankelijke recepten die staan voor kwaliteit, klasse en originaliteit.
Wij geven je alvast een inkijkje in het kookboek met deze heerlijke recepten!

Gateau Mille met crème suisse en hazelnoot-chocoladesaus
Een Gateau Mille is een heerlijke, luchtige Franse cake die zijn naam dankt aan de vele dunne laagjes. Niven Kunz en Virginie Bronkhorst-Kunz laten je zien hoe je dit prachtige gebak zelf thuis kunt maken.

Pulpo met olijf, bleekselderij en gebakken aardappelen
Duik in de mediterrane keuken met dit heerlijke recept voor pulpo, perfect gekruid en krokant gebakken. Een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat de smaken van de zee en het land perfect samenbrengt. Ideaal voor een zomerse avond met een goed glas wijn!

Linzen met schorseneer en kaviaar
Op zoek naar een chique gerecht dat verrassend eenvoudig te bereiden is? Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je linzen met schorseneer, krokante schorseneerchips en een verfijnde touch van kaviaar moeiteloos op tafel zet. Perfect voor een bijzondere avond!

Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche
Deze rozenwafels zijn een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag. De knapperige wafels vormen de perfecte basis voor een verfrissende topping van rood fruit, verrijkt met zoete ahornsiroop en een romige lepel crème fraîche. Een smaakvolle combinatie van zoet en fris!

Spitskool van de BBQ met aardappel-mosterdmousseline
Deze heerlijke spitskool van de BBQ, met een rijke jus van morieljes en romige aardappel-mosterdmousseline, is de perfecte combinatie van rokerige smaken en verfijnde aardse tonen. Een smaakvolle beleving die zeker indruk zal maken op je gasten!

Tahoe telor
Tahoe Telor is een heerlijk gerecht met tofu uit de Indonesische keuken, dat zich onderscheidt door zijn rijke smaken en texturen. Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je dit smaakvolle gerecht eenvoudig op tafel kunt zetten. Laat je inspireren door hun liefde voor koken en ontdek de geheimen van deze smaakvolle maaltijd!
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Onze tips

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.