Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
schaaltje met linzen en schorseneer

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Het nieuwe boek van sterrenchef Niven Kunz en zijn vriendin Virginie van Bronckhorst-Kunz is uit! Wij waren bij de boeklancering van Simply Good en geven je alvast een inkijkje in het boek!

Lees verder na de advertentie

Nieuw kookboek Simply Good

Chef-kok Niven Kunz en zijn partner Virginie van Bronckhorst-Kunz bewijzen het weer: koken op sterrenniveau hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. In hun nieuwe kookboek Simply Good laten ze zien dat je met simpele ingrediënten prachtige creaties kunt maken voor elke gelegenheid. Benieuwd naar het boek? Lees dan snel verder!

Simply Good

€ 35,99
cover Simply Good

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Niven Kunz en Virginie Bronckhorst-Kunz

Niven en Virginie zijn het culinair powerkoppel van Nederland. Niven is vooral bekend vanwege zijn groentegerichte kookstijl met een verdeling van 80% groenten en 20% vis/vlees in zijn gerechten. Hij werd met zijn restaurant NIVEN in Rijswijk al op jonge leeftijd bekroond met een Michelinster.

Virginie van Bronckhorst-Kunz is zijn geliefde partner en ook actief in de culinaire wereld. Naast haar baan als huisarts, runnen ze samen hun Restaurant Triptyque in Wateringen, welke in 2022 werd bekroond met een groene Michelinster, en eind 2024 de felbegeerde Michelinster.

Maar dat ook thuis op sterrenniveau gekookt kan worden, bewijzen zij met hun nieuwste kookboek: Simply good. Koken voor elke gelegenheid.

Auteursfoto Niven en Virginie

Simply Good: groenten in de hoofdrol

In dit kookboek staan 66 heerlijke en toegankelijke recepten die voor elke thuiskok te maken zijn. Zo kun je alles vinden voor borrelhappen, uitgebreide (chique) diners, brunch en makkelijke doordeweekse gerechten. Met prachtige foto’s en uitgebreide stappen, weet jij voor elke gelegenheid een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Ook hier krijgen groentes weer de hoofdrol en worden ze omgetoverd tot prachtige creaties. ‘Simply good. Koken voor elke gelegenheid’ is het perfecte kookboek voor elke thuiskok die houdt van toegankelijke recepten die staan voor kwaliteit, klasse en originaliteit.

Wij geven je alvast een inkijkje in het kookboek met deze heerlijke recepten!

gateau mille op een bord met bestek

Gateau Mille met crème suisse en hazelnoot-chocoladesaus

Een Gateau Mille is een heerlijke, luchtige Franse cake die zijn naam dankt aan de vele dunne laagjes. Niven Kunz en Virginie Bronkhorst-Kunz laten met dit recept zien hoe je dit prachtige gebak zelf thuis kunt maken.

Naar het recept
bord met octopus en groenten

Pulpo met olijf, bleekselderij en gebakken aardappelen

Duik in de mediterrane keuken met dit heerlijke recept voor pulpo. Een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat de smaken van de zee en het land perfect samenbrengt. Ideaal voor een zomerse avond met een goed glas wijn!

Naar het recept
schaaltje met linzen en schorseneer

Linzen met schorseneer en kaviaar

Op zoek naar een chique gerecht dat verrassend eenvoudig te bereiden is? Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je linzen met schorseneer, krokante schorseneerchips en een verfijnde touch van kaviaar moeiteloos op tafel zet. Perfect voor een bijzondere avond!

Naar het recept
bord met wafel met rood fruit

Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche

Deze rozenwafels zijn een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag. De knapperige wafels vormen de perfecte basis voor een verfrissende topping van rood fruit, verrijkt met zoete ahornsiroop en een romige lepel crème fraîche. Een smaakvolle combinatie van zoet en fris!

Naar het recept
bord met spitskool en jus

Spitskool van de BBQ met aardappel-mosterdmousseline

Deze heerlijke spitskool van de BBQ, met een rijke jus van morieljes en romige aardappel-mosterdmousseline, is de perfecte combinatie van rokerige smaken en verfijnde aardse tonen. Dat zal zeker indruk maken op je gasten!

Naar het recept
omelet en vlees en kruiden

Tahoe telor

Tahoe Telor is een heerlijk gerecht met tofu uit de Indonesische keuken, dat zich onderscheidt door zijn rijke smaken en texturen. Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je dit smaakvolle gerecht eenvoudig op tafel kunt zetten.

Naar het recept

Tip!

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!