
Gateau Mille met crème suisse en hazelnoot-chocoladesaus
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 3 uur en 15 minuten wachttijdca. 3 u. en 15 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de flensjes tot een gladde massa. Doe wat roomboter in de koekenpan en bak 4 flensjes per persoon. Laat even afkoelen en steek vervolgens 5 kleinere flensjes uit 1 flensje met de kookring.
Doe de melk, het vanillestokje en de vanillezaadjes in een steelpan en verwarm rustig tot de inhoud kookt. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten intrekken. Verwijder daarna het vanillestokje.
Doe nu de eidooiers, suiker en maïzena in een kom en meng met een garde tot een gladde massa. Voeg nu langzaam een derde van de vanillemelk bij het mengsel en blijf roeren met de garde.
Doe deze massa in de pan met de resterende vanillemelk en breng al roerende aan de kook tot een gladde, dikke massa.
Giet de massa zodra deze klaar is over in een koude schaal en laat 30 minuten afgedekt met vershoudfolie afkoelen buiten de koelkast.
Begin nu met het stapelen van de flensjes. Leg een flensje op een bord en spatel er een dun laagje crème suisse op.
Leg er vervolgens weer een flensje op en spatel er wederom wat crème suisse op. Dit proces wordt herhaald tot er 20 flensjes per persoon gestapeld zijn.
Laat nog 2 uur in de koelkast opstijven. Haal 30 minuten voor het serveren uit de koelkast en presenteer op een mooi bord.
Doe voor de hazelnoot-chocoladesaus alle ingrediënten, behalve de chocolade en het zout, in een pan en verwarm.
Giet wanneer de inhoud goed warm is over de pure chocolade en laat smelten. Voeg als laatste het Maldon zout toe en serveer bij de gateau mille.
Simply Good
€ 35,99