
Linzen met schorseneer en kaviaar
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de room en melk in een pan en kook de 250 gram schorseneren gaar. Giet af en bewaar het kookvocht om de puree eventueel iets te verdunnen.
Doe de schorseneren samen met de boter in de blender en draai fijn. De bedoeling is dat de puree de dikte van yoghurt heeft.
Voeg eventueel wat kookvocht toe als de massa te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de frituurpan voor tot 160 °C. Doe de dunne schorseneerplakjes in de frituurpan en frituur krokant, dit is maar 1 of 2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Bereid als laatste de linzen. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalot en knoflook. Voeg de linzen toe. Blus af met de sherry en verwarm kort. Breng op smaak met zout en peper.
Leg nu wat schorseneerpuree in een kom (tip: doe dit in een glazen kom zodat de laagjes mooi te zien zijn). Doe er vervolgens wat linzen op, daarna de schorseneerchips en als laatste een quenelle kaviaar.
Simply Good
€ 35,99