Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
schaaltje met linzen en schorseneer

Linzen met schorseneer en kaviaar

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Op zoek naar een chique gerecht dat verrassend eenvoudig te bereiden is? Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je linzen met schorseneer, krokante schorseneerchips en een verfijnde touch van kaviaar moeiteloos op tafel zet. Perfect voor een bijzondere avond!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de schorseneerpuree en chips

Benodigdheden

  • mandoline
  • zeef
  • blender
  • frituurpan
Op zoek naar een chique gerecht dat verrassend eenvoudig te bereiden is? Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je linzen met schorseneer, krokante schorseneerchips en een verfijnde touch van kaviaar moeiteloos op tafel zet. Perfect voor een bijzondere avond!
Tip
Liever vegetarisch? Dit gerecht smaakt ook heerlijk met geschaafde truffel!

Bereiding

  1. Doe de room en melk in een pan en kook de 250 gram schorseneren gaar. Giet af en bewaar het kookvocht om de puree eventueel iets te verdunnen.

  2. Doe de schorseneren samen met de boter in de blender en draai fijn. De bedoeling is dat de puree de dikte van yoghurt heeft.

  3. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de massa te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verwarm de frituurpan voor tot 160 °C. Doe de dunne schorseneerplakjes in de frituurpan en frituur krokant, dit is maar 1 of 2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  5. Bereid als laatste de linzen. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalot en knoflook. Voeg de linzen toe. Blus af met de sherry en verwarm kort. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Leg nu wat schorseneerpuree in een kom (tip: doe dit in een glazen kom zodat de laagjes mooi te zien zijn). Doe er vervolgens wat linzen op, daarna de schorseneerchips en als laatste een quenelle kaviaar.

Beeld en receptuur: Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Simply Good

€ 35,99
cover Simply Good