
Spitskool van de BBQ met aardappel-mosterdmousseline
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 26 uur en 30 minuten wachttijdca. 26 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de spitskool in de lengte doormidden. Stoom 10 minuten gaar in de stoomoven of boven een pan met kokend water. Spoel na 10 minuten af met koud water.
Pak de delen spitskool apart in aluminiumfolie met de wittewijnazijn, witte wijn, tijm en zout en peper naar smaak. Leg 24 uur in de koelkast.
Pak na 24 uur de spitskool uit en bestrijk met wat olijfolie. Leg op de barbecue en rooster mooi goudbruin en goed warm.
Laat de morieljes 1 uur in water weken. Doe de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook, gesnipperde sjalot en tijm toe. Fruit kort aan.
Voeg nu de boleten, sojasaus en het water toe aan de pan. Laat inkoken tot circa 400 ml en haal de pan daarna van het vuur. Laat de bouillon nog 1,5 uur trekken.
Zeef de bouillon en doe weer terug in de pan. Meng het aardappelzetmeel met wat water, voeg toe aan de jus en roer goed door.
Snijd de morieljes in ringen en voeg toe aan de jus. Laat nog 1 minuut meekoken in de jus en haal dan van het vuur.
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Stamp de aardappelen fijn en duw de aardappelen door een fijne zeef.
Voeg de melk, boter en mosterd toe en meng goed door. Breng eventueel op smaak met zout.
Strijk nu wat aardappelmousseline op een bord, leg de spitskool erop en schenk als laatste de jus eroverheen.
Simply Good
€ 35,99