Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
omelet en vlees en kruiden

Tahoe telor

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Tahoe Telor is een heerlijk gerecht met tofu uit de Indonesische keuken, dat zich onderscheidt door zijn rijke smaken en texturen. Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je dit smaakvolle gerecht eenvoudig op tafel kunt zetten. Laat je inspireren door hun liefde voor koken en ontdek de geheimen van deze smaakvolle maaltijd!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de saus en garnering

Benodigdheden

  • staafmixer
  • koekenpan met lage rand
Tahoe Telor is een heerlijk gerecht met tofu uit de Indonesische keuken, dat zich onderscheidt door zijn rijke smaken en texturen. Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je dit smaakvolle gerecht eenvoudig op tafel kunt zetten. Laat je inspireren door hun liefde voor koken en ontdek de geheimen van deze smaakvolle maaltijd!

Bereiding

  1. Laat de silken tofu goed uitlekken en dep droog. Doe in een diepe kom en voeg de eieren toe. Breng op smaak met zout en peper en staaf tot een gladde massa.

  2. Zet de koekenpan op het vuur en voeg ruim zonnebloemolie toe zodat de massa niet aan de pan blijft plakken. Voeg de massa toe aan de koekenpan zodra de olie heet genoeg is en bak gaar.

  3. Keer de tahoe telor om als de massa is gegaard (eventueel met behulp van een deksel op de pan om het garen te versnellen) en bak de andere zijde ook mooi bruin.

  4. Bereid intussen de saus en garnering voor de tahoe telor.

  5. Meng de pindakaas, ketjap, petis udang, sambal badjak en het limoensap. Bak de plakjes knoflook krokant, hak fijn en voeg toe aan de saus.

  6. Was de selderij, komkommer en taugé. Snijd de komkommer in halve plakjes, verwijder de staartjes van de taugé en snijd de selderij fijn.

  7. Haal de tahoe telor uit de pan als deze gaar en aan beide zijden mooi bruin is. Leg op een plat groot bord. Garneer met de taugé en komkommer.

  8. Schenk de saus er naar smaak over en maak af met de gesneden selderij en gefrituurde uitjes. Serveer het gerecht met witte rijst (nasi putih).

Beeld en receptuur: Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Simply Good

€ 35,99
cover Simply Good