Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Filotaart in ovenschaal met curry-aardappels en kikkererwten vulling

Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze heerlijke hartige taart van filodeeg is om je vingers bij af te likken. De vulling van kruidige curry-aardappels en zachte kikkererwten zorgt voor een perfecte balans tussen pittig en romig. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat altijd in de smaak valt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Deze heerlijke hartige taart van filodeeg is om je vingers bij af te likken. De vulling van kruidige curry-aardappels en zachte kikkererwten zorgt voor een perfecte balans tussen pittig en romig. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat altijd in de smaak valt.
Serveertip
Maak er een complete maaltijd van door deze filotaart te serveren met een frisse salade!

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water met wat zout 3-4 minuten tot ze bijna zacht maar nog stevig zijn. Giet af.

  2. Verhit een klontje boter in een pan op laag vuur en fruit er de ui, de knoflook en de gember zacht in. Voeg de currypasta en de tomatenpuree toe en fruit ca. 3 minuten verder.

  3. Voeg de aardappels, de kikkererwten en een scheut water toe en verhit 2-3 minuten tot het water opgenomen is. Roer de koriander erdoorheen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Smelt de overige boter in een kleine pan. Vet een ovenschaal (28×23 cm) in met de gesmolten boter.

  5. Bestrijk 4-5 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar in de ovenschaal. Verdeel er de aardappel-kikkererwtenvulling over en vouw de deegranden om de vulling heen.

  6. Verfrommel 4-5 vellen filodeeg en bedek hiermee de vulling. Bestrijk het deeg met boter en bestrooi met het nigellazaad.

  7. Bak ca. 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Snijd de filotaart in stukken en serveer.

Per portie: 521 kcal | 77 g koolhydraten | 14 g eiwit | 16 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ella Tarn

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!