Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Airfryerfritters met mais en lente-ui

Airfryerfritters met mais en lente-ui

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De airfryer maakt je gerechten heerlijk crispy zónder al te veel vet te gebruiken. Dit snelle recept voor fritters laat zien hoe onmisbaar dit apparaat in de keuken van elke foodie is.

Lees verder onder de advertentie

Aantal fritters
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • airfryer
De airfryer maakt je gerechten heerlijk crispy zónder al te veel vet te gebruiken. Dit snelle recept voor fritters laat zien hoe onmisbaar dit apparaat in de keuken van elke foodie is.

Bereiding

  1. Roer de bloem, het bakpoeder, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en een flinke snuf zout en peper in een grote kom door elkaar. Klop beetje bij beetje de melk en de eieren erdoorheen, tot je een glad, dik beslag hebt.

  2. Roer de peterselie, de lente-ui en de mais erdoorheen. Maak 10-12 balletjes ter grootte van een golfbal van het mengsel en druk ze plat. Leg ze op een bakplaat of een bord.

  3. Leg bakpapier in het mandje van de airfryer. Verhit de airfryer tot 200°C (elektrische oven: 230°C / heteluchtoven: 210°C).

  4. Bak de fritters in porties in 12-15 minuten (oven: 15-18 minuten) goudgeel en gaar. Draai de fritters na ca. 8 minuten om.

Per portie: 101 kcal | 15 g koolhydraten | 4 g eiwit | 2 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!