Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ovenschotel met pasta en broccoli

Broccoli ovenschotel met kaas en mosterd

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Een gerecht waarin comfort centraal staat. Deze pastaschotel met broccoli is supersmeuïg dankzij de kaas en krijgt een goeie pit door de mosterd. Precies wat je nodig hebt na een lange dag. Of gewoon omdat je zin hebt in een goed bord pasta.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
5

Ingrediënten

Een gerecht waarin comfort centraal staat. Deze pastaschotel met broccoli is supersmeuïg dankzij de kaas en krijgt een goeie pit door de mosterd. Precies wat je nodig hebt na een lange dag. Of gewoon omdat je zin hebt in een goed bord pasta.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Bak al roerend ca. 3 minuten en klop dan beetje bij beetje de melk erdoorheen tot je een gladde saus hebt. Roer de knoflook, de mosterd, de chilivlokken en 225 g van de kaas erdoorheen, tot de kaas is gesmolten. Breng goed op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kook de broccoli in een grote pan gezouten water ca. 3 minuten voor. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Kook de pasta in hetzelfde water al dente. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Meng de pasta en de broccoli voorzichtig met de saus en verdeel over een ovenschaal (20 x 30 cm)

  3. Bestrooi met de rest van de kaas en bak 20-25 minuten in de oven, tot de schotel goudkleurig is en bubbelt. Laat ca. 5 minuten staan voor je serveert.

Per portie: 519 kcal | 45 g koolhydraten | 23 g eiwit | 27 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!