
Matcha cookies
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Chocolate chip cookies, move over, wij maken het met matcha! Deze Japans geïnspireerde koekjes zijn minstens net zo chewy en lekker als de Amerikaanse klassieker.
Lees verder onder de advertentie
- Matcha is fijngemalen groene thee en heeft een vrij sterke, wat grassige smaak. Wil je een minder sterke theesmaak in je koekjes? Gebruik dan wat minder matcha.
- Je koopt matcha in de grotere supermarkten of bij de toko.
Bereiding
Maak eerst beurre noisette. Smelt hiervoor de boter in een pan en verhit op middelhoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Schenk in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de bloem, de baksoda, het zout en het matchapoeder in een kom. Meng de suiker en lichte basterdsuiker met de afgekoelde beurre noisette. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een lichtromig geheel. Voeg langzaam het bloemmengsel ingrediënten toe en meng voorzichtig met een spatel tot er een samenhangend groen deeg ontstaat. Voeg de wittechocoladechips toe en meng tot ze gelijk verdeeld zijn. Laat het deeg in een afgedekte kom ca. 30 min. rusten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ca. 8 bolletjes van het deeg en leg op de bakplaat. Duw ze een beetje plat. Het deeg kan vrij hard zijn, verdeel het dan eerst in tweeën zodat je het makkelijker in bolletjes kunt verdelen. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bollen zit, het deeg loopt tijdens het bakken nog uit.
Bak 8-10 minuten in het midden van de oven gaar. De koekjes zijn nog een beetje chewy, dat is de bedoeling. Laat ze ca. 10 minuten a oelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster. Laat nog ca. 15 minuten afkoelen.









