Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
groene koekjes op een schoteltje met matcha

Matcha cookies

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Chocolate chip cookies, move over, wij maken het met matcha! Deze Japans geïnspireerde koekjes zijn minstens net zo chewy en lekker als de Amerikaanse klassieker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Chocolate chip cookies, move over, wij maken het met matcha! Deze Japans geïnspireerde koekjes zijn minstens net zo chewy en lekker als de Amerikaanse klassieker.
*Matcha(poeder)
  • Matcha is fijngemalen groene thee en heeft een vrij sterke, wat grassige smaak. Wil je een minder sterke theesmaak in je koekjes? Gebruik dan wat minder matcha.
  • Je koopt matcha in de grotere supermarkten of bij de toko.

Bereiding

  1. Maak eerst beurre noisette. Smelt hiervoor de boter in een pan en verhit op middelhoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Schenk in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Meng de bloem, de baksoda, het zout en het matchapoeder in een kom. Meng de suiker en lichte basterdsuiker met de afgekoelde beurre noisette. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een lichtromig geheel. Voeg langzaam het bloemmengsel ingrediënten toe en meng voorzichtig met een spatel tot er een samenhangend groen deeg ontstaat. Voeg de wittechocoladechips toe en meng tot ze gelijk verdeeld zijn. Laat het deeg in een afgedekte kom ca. 30 min. rusten.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ca. 8 bolletjes van het deeg en leg op de bakplaat. Duw ze een beetje plat. Het deeg kan vrij hard zijn, verdeel het dan eerst in tweeën zodat je het makkelijker in bolletjes kunt verdelen. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bollen zit, het deeg loopt tijdens het bakken nog uit.

  4. Bak 8-10 minuten in het midden van de oven gaar. De koekjes zijn nog een beetje chewy, dat is de bedoeling. Laat ze ca. 10 minuten a oelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster. Laat nog ca. 15 minuten afkoelen.

Per portie: 309 kcal | 38 g koolhydraten | 3 g eiwit | 16 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!