Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Peertjes met rozemarijn en steranijs

Peertjes met rozemarijn en steranijs

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Was de citroen en halveer hem. Breng in een ruime pan de witte wijn met de suiker, de steranijs, de rozemarijn en de citroen aan de kook. Laat ca. 10 minuten rustig trekken.

  2. Schil de peertjes met een dunschiller (zie foto). Leg de peertjes direct in de hete siroop. Leg een schotel op de peren, zodat ze niet gaan drijven. Stoof de peren in 30-40 minuten op laag vuur gaar. De peren zijn gaar als ze meteen van een mes glijden als je er in prikt. Lekker als dessert met room of bij wildgerechten.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!