Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Roze popcorn

Roze popcorn

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Make it pop! Als er één snack is die niet mag ontbreken tijdens een filmavond, is het wel popcorn. Vandaag maken we er een echte eyecatcher van, want door de toevoeging van bietensap wordt jouw traktatie roze. Dit leuke hapje misstaat ook niet als decoratie van cupcakes of taart.

Bereiding

  1. 1. Om de roze popcorn te maken, verdeel je eerst de olie over de bodem van een middelgrote pan. Voeg de maïs toe en leg het deksel op de pan. Zet de pan op hoog vuur. Verlaag het vuur naar middelhoog wanneer de eerste maïskorrels beginnen te poppen. Neem de pan van het vuur wanneer het poppen ophoudt. Laat de pan met het deksel erop kort rusten. Neem de popcorn uit de pan en doe hem in een kom.

  2. 2. Tijd om van je standaard versie roze popcorn te maken! Roer de poedersuiker en het bietensap door elkaar. Roer het glazuur voorzichtig door de popcorn, tot de popcorn volledig bedekt is. Verdeel de roze popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat en laat 1-2 uur drogen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)