Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Mooirivier Dalfsen

Hotspot om luxe te relaxen: Mooirivier in Dalfsen

Uitgestrekte natuur, knisperende haardvuren en een stijlvol restaurant: hotel Mooirivier in Dalfsen heeft alle ingrediënten voor een heerlijke winterse ontsnapping niet ver van huis.

Lees verder na de advertentie

Mooirivier in Dalfsen

Mooirivier in Dalfsen is een hotel gelegen in het groene landschap van het Vechtdal. Een charmant hoeveachtig pand met rieten daken omringd door de serene rust van de natuur. Met uitgestrekte weilanden en een kabbelende rivier buiten en een warm en stijlvol interieur binnen. Klinkt als een goede plek om tot rust te komen, toch? Dat dachten wij ook!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Arrangementen met de feestdagen

Speciaal voor de feestdagen heeft Mooirivier een aantal arrangementen samengesteld waarmee je even kunt ontsnappen aan de drukte van de decembermaand. Zo bieden ze tijdens de kerstdagen meerdaagse luxe arrangementen aan, waarbij je culinair verwend wordt bij hun restaurant Aan de Oever, onder begeleiding van livemuziek. Je kunt er met een zelfde soort formule ook met oud & nieuw terecht.

Ik ging er vlak voor de feestdagen langs om het pre-kerstarrangement te ervaren en ik kan alvast verklappen dat dit een groot succes was! Niet alleen omdat het restaurant verrassend goed is, het hotel is rondom de feestdagen prachtig versierd met fonkelende lichtjes en weelderige kerstbomen, maar ook omdat je er op en top kunt ontspannen in de prachtige natuur, gloednieuwe welness of de sfeervolle binnenruimtes.

Lees verder na de advertentie

Restaurant Aan de Oever

Onderdeel van alle feestdagenarrangementen bij Mooirivier is een diner bij restaurant Aan de Oever. Zodra ik het restaurant binnenstap, voelt het gelijk goed. De sfeer is uitnodigend en warm, mede door het knisperende haardvuur in de hoek, en je merkt dat iedereen erg ontspannen is. Zelfs de chefs die je in de open keuken aan het werk ziet stralen rust uit. Dat is wel zo fijn in die drukke decembermaand.

Hoewel ik tijdens de bijbehorende kerstborrel van het arrangement al wat andere gasten heb gespot, zie ik in het restaurant ook veel onbekenden gezichten. Het restaurant blijkt ook populair te zijn bij mensen uit de regio en een reservering is daarom aan te raden. Waar er 's avonds vast menu wordt geserveerd, kun je overdag tijdens de lunch ook kiezen uit à la carte-gerechten en een menu.

mooirivier

Lees verder na de advertentie

Uit de omgeving

Hoewel een vijfgangendiner onderdeel is van het pre-kerstarrangement, verklapt de bediening dat we deze avond geluk hebben omdat er niet vijf, maar wel zes gangen geserveerd worden. Chef-kok Arjen Bonder en zijn brigade koken dagelijks een wisselend menu voor het diner, waardoor het elke avond een verrassing is wat je op je bord krijgt.

Toch staan er sommige zaken vast en kun je er vanuit gaan dat er veelal wordt gewerkt met ingrediënten van Nederlandse bodem. Denk aan zuivel en vlees van een nabijgelegen boerenhoeve, asperges en fruit van de buurman, en kruiden en bloemen uit eigen tuin.

Lees verder na de advertentie

Gerechten bomvol smaak

Als eerste verschijnt de amuse op tafel. Het is een kaaskoekje met een crème van oude kaas en truffel. Een goede opening want wie kan deze smaken nou weerstaan? Het blijkt geheel in lijn te zijn met het streven van de chef om klassieke gerechten met moderne invloeden te serveren die allemaal vol van smaak zijn.

Vrij snel daarna volgt het voorgerecht met tonijn tataki, wei van yoghurt, bieslookolie, rettich en ponzuparels. De tonijn is zo zacht dat die in mijn mond smelt. De knapperige rettich biedt daarbij een mooi evenwicht. Verrassend zijn de ponzuparels die ik niet anders kan omschrijven als umami-bommetjes.

Dit wordt gevolgd door een entrecote met eendenlever en hazelnoot. De gerechten volgen vrij rap op elkaar maar zo aan het begin van de avond, wanneer je toch vaak best een beetje trek hebt, is dit prettig. Ik heb nog nooit eerder eendenlever gegeten maar de smaak komt mij toch bekend voor. Hoewel de umami weer de boventoon voert, is het gerecht goed in balans. Tel daar de knapperige hazelnoten bij op en je hebt een geweldig tussengerecht.

mooirivier

Lees verder na de advertentie

Mooi in balans

De gerechten volgen iets minder snel op elkaar en na een fijne tussenpose komt er een gerecht van coquille met venkel, wortel en een schuim van langoustine op tafel. De schelpdieren zijn goed bereid en de crème van wortel is verfijnd. Dat de brigade goed weet waar ze mee bezig zijn, moge duidelijk zijn. Dit blijkt ook uit het gerecht wat volgt: aardpeer met kerrie, spek en beurre blanc. Het is mijn persoonlijke favoriet omdat de smaken herkenbaar zijn en toch verrassend. Wie wist dat dat aardpeer nóg smaakvoller kan zijn dan coquilles of entrecote?

Toch denk ik ook nog vaak terug aan het vleesgerecht dat erop volgt met kalfswang, linzen en knolselderij. Het vlees is botermals en valt uit elkaar en de linzen nog net wat knapperig. Een mooi tegenwicht wat het gerecht in balans brengt. Daarbij is de jus zo smaakvol dat ik er met het brood in blijf dippen.

Maar niet te veel... want het toetje komt nog: gepocheerde peer met vanille-ijs en een crème suisse met appelstroop. Hoewel ik na al die gangen niet veel meer op kan, blijf ik het bord leeg lepelen. Dat zegt wel genoeg, toch?

Lees verder na de advertentie

Overnachten bij Mooirivier

Na het diner blijf ik nog even tevreden aan het tafeltje zitten, het is een heerlijk gevoel dat ik niet meer door de kou naar huis hoef. Hoewel ik er naar uitkijk om mijn hoofd te laten rusten op de zachte kussens op het hotelbed van Mooirivier, wil ik de bar ook wel even zien. Ik was niet de enige met dat idee, en de loungebanken zijn goed gevuld.

Ik bestel nog een cocktail: een pumpkin spice martini. Deze is speciaal voor de feestdagen geïntroduceerd en staat pas net op de kaart. Een succesnummer als je het mij vraagt, al nippend denk ik terug aan het heerlijke diner.

Daarna is het toch echt tijd om de hotelkamer op te zoeken en zoals je waarschijnlijk wel verwacht, duurt het niet lang voordat ik in slaap val. Het bed is comfortabel en de volgende dag word ik wakker met een prachtig uitzicht op de Vecht. De kamer is gelegen aan de rivierzijde en ik kijk mijn ogen uit. Een plons in de rivier zit er in de winter voor mij alleen niet in en ik besluit juist de warmte op te zoeken in de welness.

Deze is gloednieuw en van alle gemakken voorzien. Het prachtige uitzicht van mijn kamer hoef ik niet te missen want ook hier kijk ik op de Vecht uit. Met mijn blik op de horizon kom ik volledig tot rust, precies wat het pre-kerstarrangement beloofd had...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.