Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Makkelijke recepten: pasta pecorino

Pasta met boter, salie en pecorino

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Pasta met salie en boter, in Italië bekend als "Pasta alla Salvia e Burro", is een subliem voorbeeld van hoe een paar eenvoudige ingrediënten kunnen transformeren tot een verfijnd en elegant gerecht. Dit pasta recept is ontzettend is simpel maar oh zó lekker! Binnen 15 minuten heb jij deze Italiaanse pasta met boter, salie en pecorino op tafel staan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Pasta met salie en boter, in Italië bekend als "Pasta alla Salvia e Burro", is een subliem voorbeeld van hoe een paar eenvoudige ingrediënten kunnen transformeren tot een verfijnd en elegant gerecht. Dit pasta recept is ontzettend is simpel maar oh zó lekker! Binnen 15 minuten heb jij deze Italiaanse pasta met boter, salie en pecorino op tafel staan.

Bereiding

  1. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Kook de pasta in ca. 2 minuten beetgaar in water met wat zout. Snijd de salie in dunne reepjes. Rasp de pecorino.

  2. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de boter en de helft van de salie door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en maak af met de pecorino en de overgebleven salie. Serveer direct.

Per portie: 457 kcal | 51 g koolhydraten | 20 g eiwit | 19 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!