Bakken met champagne

Deze bruisende baksels maak je met champagne. Want als er een drankje voor een feestelijk gevoel zorgt, is het champagne wel! Wist dat je ook heel goed kan bakken met champagne? Gelukkig heb je voor deze weekendbaksels maar een klein bodempje nodig. De rest van de fles is beter geschikt om mee te proosten. Cheers!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Champagnetaart

Champagne is er heus niet alleen om in je glas te gieten. Sterker nog: je maakt er een heerlijke botercrème van die je taart van top tot teen omhult met een laagje luxe. Wil je een pronkstuk op tafel? Maak dan deze spectaculaire taart. Geschikt voor een echt wauweffect op speciale gelegenheden.

bakken met champagne taart

2. Champagnesoezen

De trots van elke patissier, een formidabele soes. Met wat oefening maak je deze Franse kunstwerkjes zelf. Onze chef Willem geeft je tips & tricks hoe je zelf de beste soezen maakt. Magnifiek! Voor een extra feestelijk effect vul je de soezen met een vulling van champagne en witte chocolade. De perfecte smaakcombinatie!

bakken met champagne soezen

3. Charlotte taart

Deze taart is patisserie die een strikje verdient. De perfectie van een Franse Charlottetaart met biscuits roses, cannelés bordelais en tarte tatin. Met deze Franse zaligheid maak je indruk! Voor zalige smaak en feestelijk effect zijn de biscuits roses in champagne besprenkeld. In plaats van frambozen smaken aardbeien ook verrukkelijk in deze taart.

typisch franse lekkernijen: charlotte taart