Advertentie
Bakken met champagne
Champagne is er heus niet alleen om in je glas te gieten. Sterker nog: je kan er heel goed mee bakken. Wat denk je bijvoorbeeld van een champagnetaart, champagnesoezen of een charlottetaart? Stuk voor stuk baksels die je maakt met het bruisende drankje. Wat ons betreft ga je dit weekend nog bakken met champagne. Want als er een drankje voor een feestelijk gevoel zorgt, is het champagne wel. Dat maakt deze baksels de perfecte traktatie voor de jaarwisseling. Gelukkig heb je voor deze weekendbaksels maar een klein bodempje nodig. Zo houd je de rest van de fles over om mee te proosten. Cheers!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
1. Champagnetaart
Met champagne maak je een heerlijke botercrème. Deze taart kan je daardoor omhullen met een laagje luxe. Dit maakt deze champagnetaart een echt pronkstuk waar je indruk mee kan maken. Wil je deze jaarwisseling het wauw-effect creëren? Ga dan deze taart bakken met champagne!
> naar het recept: champagnetaart
2. Champagnesoezen
De trots van elke patissier, een formidabele soes. Met wat oefening maak je deze Franse kunstwerkjes zelf. Onze chef Willem geeft je tips & tricks hoe je zelf de beste soezen maakt. Magnifiek! Voor een extra feestelijk effect vul je de soezen met een vulling van champagne en witte chocolade. Een gouden combinatie…
> naar het recept: champagnesoezen
3. Charlottetaart
Deze taart is patisserie die een strikje verdient. De perfectie van een Franse charlottetaart met biscuits roses, cannelés bordelais en tarte tatin. Met deze Franse zaligheid maak je indruk! Voor zalige smaak en feestelijk effect zijn de biscuits roses in champagne besprenkeld. Kun je geen frambozen vinden? In plaats van frambozen smaken aardbeien ook verrukkelijk in deze taart.
> naar het recept: charlottetaart
Lees ook: Wat is het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.