Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Het verschil tussen champagne, cava en prosecco

3x recepten om te bakken met champagne

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze drie favoriete recepten met champagne bij elkaar. Ga jij met champagne bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met champagne

Champagne is er heus niet alleen om in je glas te gieten. Sterker nog: je kan er heel goed mee bakken. Wat denk je bijvoorbeeld van een champagnetaart, champagnesoezen of een charlottetaart? Stuk voor stuk baksels die je maakt met het bruisende drankje. Wat ons betreft ga je dit weekend nog bakken met champagne. Want als er een drankje voor een feestelijk gevoel zorgt, is het champagne wel. Dat maakt deze baksels de perfecte traktatie voor de jaarwisseling. Gelukkig heb je voor deze weekendbaksels maar een klein bodempje nodig. Zo houd je de rest van de fles over om mee te proosten. Cheers!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Champagnetaart

Met champagne maak je een heerlijke botercrème. Deze taart kan je daardoor omhullen met een laagje luxe. Dit maakt deze champagnetaart een echt pronkstuk waar je indruk mee kan maken. Wil je deze jaarwisseling het wauw-effect creëren? Ga dan deze taart bakken met champagne!

> naar het recept: champagnetaart

bakken met champagne taart

2. Champagnesoezen

De trots van elke patissier, een formidabele soes. Met wat oefening maak je deze Franse kunstwerkjes zelf. Onze chef Willem geeft je tips & tricks hoe je zelf de beste soezen maakt. Magnifiek! Voor een extra feestelijk effect vul je de soezen met een vulling van champagne en witte chocolade. Een gouden combinatie…

> naar het recept: champagnesoezen

bakken met champagne soezen

3. Charlottetaart

Deze taart is patisserie die een strikje verdient. De perfectie van een Franse charlottetaart met biscuits roses, cannelés bordelais en tarte tatin. Met deze Franse zaligheid maak je indruk! Voor zalige smaak en feestelijk effect zijn de biscuits roses in champagne besprenkeld. Kun je geen frambozen vinden? In plaats van frambozen smaken aardbeien ook verrukkelijk in deze taart.

> naar het recept: charlottetaart

typisch franse lekkernijen: charlotte taart

Lees ook: Wat is het verschil tussen champagne, cava en prosecco?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!