
1. Het mixen
Lees verder na de advertentie
Voor de perfecte chocolate chip koekjes is het belangrijk om zoveel mogelijk lucht in het deeg te krijgen. Wanneer je boter met suiker mixt, verandert hun structuur en houden ze de luchtbelletjes beter vast. Hierdoor worden je cookies lekker licht en fluffy.
2. Suiker
Voor de perfecte chocolate chip cookies gebruiken we twee soorten suiker: bruine basterdsuiker en kristalsuiker. Dat lijkt misschien onnodig, maar ze hebben allebei hun eigen functie. De bruine basterdsuiker geeft de koeken een lekkere karamelsmaak en de typische textuur in het midden. De kristalsuiker maakt het deeg stevig en zorgt voor de knapperige buitenkant.
3. Bloem
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Niet alleen van suiker kun je het beste twee soorten gebruiken, dit geldt ook voor de bloem. Gewone tarwebloem maakt het deeg lekker bros, terwijl de patentbloem met zijn hoge glutengehalte zorgt dat de koeken in het midden lekker chewy blijven.
4. Chocola
Gehakte chocolade gaat (in tegenstelling tot chocolate chips) tijdens het bakken lekker smelten. Het hakken kost je misschien wat meer tijd, maar dat is het dubbel en dwars waard. Wil je de koekjes nóg lekkerder maken? Meng dan eens wat gehakte noten door het koekdeeg. Of maak triple chocolate cookies van pure, witte én melkchocolade.
Bonustip: Leg voor je gaat hakken wat stukjes apart en hak die wat grover. Door grotere stukjes chocolade in het deeg te drukken, krijg je aan de bovenkant van elk koekje heerlijk gesmolten chocolade.
5. Koelen
Door de koeken voor ze de oven in gaan een uurtje in de koelkast te zetten, zullen ze in de oven minder snel uitlopen. Hierdoor blijven ze in het midden lekker zacht. Precies wat je wilt!
Benieuwd naar hét recept voor de perfecte chocolate chip cookies? Je vindt hem in Foodies’ februari.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.