Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Garnalen-filocups

Aardappel-kipcups

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediƫnten voor 24 stuks

Bereiding

  1. Bak het kipgehakt met de kipkruiden in 2 eetlepels zonnebloemolie gaar. Voeg de ui en paprika toe en bak een paar minuten mee tot ze glazig zijn.

  2. Meng de peterselie erdoor en laat afkoelen. Doe de aardappelblokjes in een pan met water en wat zout en kook gaar. Giet ze af en stamp fijn tot een puree. Laat de puree helemaal afkoelen, meng dan het ei erdoor en doe in de spuitzak.

  3. Neem de vellen filodeeg en steek hieruit rondjes die iets groter zijn dan de holtes in het minimuffinbakblik. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Bestrijk steeds een deegrondje met een beetje gesmolten boter, leg er nog een rondje op, bestrijk deze ook met boter en leg hier nog een derde rondje op.

  5. Leg ze in de holtes van het minimuffinbakblik en vul met wat van de vulling. Spuit hier een toefje aardappelpuree op. Bak 15-20 minuten in de oven tot de puree mooie bruine randjes heeft.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

100 heerlijke hapjes

€ 24,99
Cover 100 heerlijke hapjes
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!