Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm

Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Een makkelijk recept dat luxe uitstraalt op tafel! Deze aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm zijn een perfecte combinatie van hartig en fris. Ideaal als feestelijk voorgerecht!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Een makkelijk recept dat luxe uitstraalt op tafel! Deze aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm zijn een perfecte combinatie van hartig en fris. Ideaal als feestelijk voorgerecht!

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar en zacht. Pureer en roer er zout, peper en de lente-uitjes doorheen. Laat de puree afkoelen en vorm er 8 koekjes van. Meng de bloem met zout en peper en bestrooi er de aardappelkoekjes mee. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak er de koekjes in ca. 4 minuten per zijde goudbruin in.

  2. Halveer de citroen in de lengte. Rasp van 1 helft de schil af en pers het sap eruit. Snijd 1 helft in parten. Meng de citroenschil en het citroensap met de crème fraîche, de mierikswortelpuree, de peterselie, zout en peper. Verdeel de room over de aardappelkoekjes en de gerookte zalm. Serveer met de citroenparten.

Per portie: 178 kcal | 20 g koolhydraten | 16 g eiwit | 4 g vet

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!