Bereiding

  1. Bereid de rub voor de ribs door de ancho chilipoeder, koffie, paprikapoeder, basterdsuiker, mosterdpoeder, Aleppo poeder, gedroogde gember, zout en peper te mixen. Smeer met je handen de ribs aan beide kanten rijkelijk in met de rub. Zet de ribs aan de kant om minimaal een uur te marineren. Heb je wat van de rub over? Bewaar deze in een luchtdichte verpakking, deze blijft 1 maand goed.
  2. Terwijl de ribs marineren kan je de BBQ-saus voorbereiden. Bak de gesneden ui en knoflook in een middelgrote pan. Breng het op smaak met een snufje peper en zout, en bestrooi met basterdsuiker. Laat 3 minuten doorkoken totdat het mengsel gekaramelliseerd en zacht is. Breng op smaak met het gerookte paprikapoeder. Voeg het appelcider azijn toe en breng aan de kook. Wanneer het mengsel kookt, laat het rustig sudderen totdat de vloeistof tot de helft is gereduceerd. Voeg de ketchup en Worcestershire saus toe. Roer goed door tot een geheel. Laat 2 tot 3 minuten doorkoken. Liever een dikkere saus? Laat het iets langer doorkoken.
  3. Zet de houtskool barbecue aan, steek de houtskoolblokken aan en duw deze naar de zijkant van de grill. Wikkel de ribs in aluminiumfolie en plaats deze op de kant van de barbecue waar geen houtskoolblokken liggen. Laat 2 tot 3 uur grillen op 120 graden, totdat de ribs zacht zijn.
  4. Terwijl de ribs worden gekookt, kun je de coleslaw voorbereiden. Roer de yoghurt, honing en appelcider azijn tot een geheel. Voeg de ijsbergsla melange en de overige ingrediënten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwijder het folie van de ribs. Leg de ribs op de grill. Bestrijk met de BBQ-saus en laat deze nog eens 30 tot 45 minuten doorkoken. Tijdens het grillen moeten de ribs af en toe opnieuw ingesmeerd worden met de BBQ-saus. Laat de ribs iets afkoelen voordat je deze in kleinere porties snijdt.
  6. Serveer de ribs met de coleslaw en overgebleven BBQ-saus om te kunnen dippen. Eet smakelijk!