Bereiding

Anders dan de naam doet vermoeden bevat het gerecht geen vis. Het ‘visaroma’ verwijst naar de typische smaken die in de Sichuankeuken traditioneel worden gebruikt bij de bereiding van vis. Het resultaat is een perfect evenwicht tussen zoet, zuur en pittig.

  1. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de aubergines, in porties, 8-10 minuten in tot ze mooi gekaramelliseerd en zacht zijn. Haal de aubergines met een schuimspaan uit de pan en zet apart op een bord.
  2. Verhit de resterende olie in de pan en fruit er de knoflook, de gember, de chili-bonenpasta en de sojasaus in tot de aroma’s vrijkomen. Blus af met 250 ml water en doe de aubergine terug in de pan. Breng aan de kook en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot de aubergine botermals is en de saus ingedikt is. Roer de suiker en de azijn erdoorheen. Verdeel over 4 kommen en garneer met de lenteui. Lekker met rijst.

Tip: Je kunt dit groentegerecht prima een dag van tevoren bereiden en de volgende dag opwarmen, zo krijgt de aubergine de tijd om alle smaken op te nemen.

Per portie: ca. 183 kcal
3 g eiwit | 12 g vet | 12 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Myles Williamson