Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
beef short ribs

Beef short ribs

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 9 uur wachttijdca. 9 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Je kunt de shortribs voordat je ze inpakt in aluminiumfolie eventueel nog bestrijken met barbecuesaus. Dit voegt smaak en sappigheid toe, maar gaat wel iets ten koste van de rokerige korst, die de Amerikanen ‘bark’ noemen.

Bereiding

  1. Trek een avond van tevoren het vlies van de shortribs en wrijf ze in met het zeezout en de zwarte peper. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

  2. Bereid de volgende dag ‘s ochtends de barbecue voor indirecte hitte voor. Leg het houtskool aan een kant van de barbecue. Vorm een hitteschild van  aluminiumfolie (zie foto). Steek de kolen aan en strooi het rookhout eroverheen. Plaats het grillrooster zo hoog mogelijk op de barbecue en verdeel de shortribs eroverheen.

  3. Sluit de barbecue en laat de temperatuur niet verder oplopen dan ca. 120°C. Uiteindelijk moet de kerntemperatuur van het vlees ca. 95°C zijn, maar dit dient zo langzaam mogelijk bereikt te worden. Rook het vlees daarom 8-9 uur op lage temperatuur.

  4. Pak na ca. 5 uur roken, als de kerntemperatuur ca. 75°C is, het vlees in met aluminiumfolie. Gaar het vlees nog 3-4 uur op het grillrooster van de barbecue.  Deze techniek noemt men Texas Crutch. Controleer regelmatig met een vleesthermometer de kerntemperatuur van het vlees.

Per portie: 644 kcal | 5 g koolhydraten | 74 g eiwit | 36 g vet

Fotografie: Eddy Haitjema

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)