Bereiding

  1. Trek een avond van tevoren het vlies van de shortribs en wrijf ze in met het zeezout en de zwarte peper. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
  2. beef short ribs, vlies van het vlees trekken
  3. Bereid de volgende dag ‘s ochtends de barbecue voor indirecte hitte voor. Leg het houtskool aan een kant van de barbecue. Vorm een hitteschild van  aluminiumfolie (zie foto). Steek de kolen aan en strooi het rookhout eroverheen. Plaats het grillrooster zo hoog mogelijk op de barbecue en verdeel de shortribs eroverheen.
  4. beef short ribs
  5. Sluit de barbecue en laat de temperatuur niet verder oplopen dan ca. 120°C. Uiteindelijk moet de kerntemperatuur van het vlees ca. 95°C zijn, maar dit dient zo langzaam mogelijk bereikt te worden. Rook het vlees daarom 8-9 uur op lage temperatuur.
  6. beef short ribs
  7. Pak na ca. 5 uur roken, als de kerntemperatuur ca. 75°C is, het vlees in met aluminiumfolie. Gaar het vlees nog 3-4 uur op het grillrooster van de barbecue.  Deze techniek noemt men Texas Crutch. Controleer regelmatig met een vleesthermometer de kerntemperatuur van het vlees.
  8. beef short ribs

Per portie: ca. 644 kcal
74 g eiwit | 36 g vet | 5 g koolhydraten

Fotografie: Eddy Haitjema