Bereiding

  1. Doe de rozijnen met 6 el bourbon in een pannetje en kook ca. 5 minuten rustig op laag vuur. Neem van het vuur en laat afgedekt ca. 1 uur wellen.
  2. Klop de melk, de slagroom, de boter, de suiker, de eieren, de specerijen en het vanille-extract door elkaar. Roer de rozijnen met het weekvocht erdoorheen.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Snijd het stokbrood in kleine stukjes en leg ze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet het melkmengsel eroverheen en laat het ca. 30 minuten intrekken. Bak de broodpudding in ca. 45 minuten goudbruin in de oven.
  4. Doe voor de butterscotch-saus de muscovadosuiker, de slagroom en de boter in een pan. Breng aan de kook en laat 3-4 op laag vuur koken. Voeg de bourbon toe en laat nog 1 minuut koken.
  5. Serveer de broodpudding met een bol vanilleijs en wat van de butterscotch-saus.

Per portie: 785 kcal
9 g eiwit | 50 g vet | 62 g koolhydraten

*Vanille-extract is gemaakt van echte vanille. Verwar het dus niet met vanille-aroma, waaraan een chemische vanillesmaak is toegevoegd. Je kunt zelf vanille-extract maken door 100 ml wodka met 3 opengesneden vanillestokjes ca. 1 maand te laten staan. Je kunt in dit recept het vanille-extract ook vervangen door het merg van 1 vanillestokje.

**Muscovadosuiker is grove, plakkerige bruine suiker van suikerrietsap en smaakt naar suikerriet. Vervang eventueel door lichtbruine basterdsuiker.